Etterlatte får erstatning etter Air France-ulykken

Air France gir rundt 150.000 kroner til de etterlatte for hvert offer.

HALE: Det finnes stadig flere vrakdeler fra Air France flight 477. Her er en 14 meter lang del av haleroret. Nå har Air France besluttet å utbetale omlag 150 000 kroner til de pårørende til hvert av offrene.  Foto: EPA/ALEXANDRE SEVERO / BRAZILIAN NAVY / SCANPIX
HALE: Det finnes stadig flere vrakdeler fra Air France flight 477. Her er en 14 meter lang del av haleroret. Nå har Air France besluttet å utbetale omlag 150 000 kroner til de pårørende til hvert av offrene. Foto: EPA/ALEXANDRE SEVERO / BRAZILIAN NAVY / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Flyselskapet Air France har besluttet å gi rundt 150.000 kroner i erstatning til de etterlatte for hvert av ofrene på flyet som styrtet i Atlanterhavet 31. mai.

Beløpet på 17.500 euro er foreløpig, opplyste Air Frances administrerende direktør Philipe Gourgeon i Paris fredag. Selskapets jurister er i kontakt med familiene til de 228 omkomne for å sikre at pengene kommer fram til dem.

Air France vurderer også å holde et samlet minnearrangement for familiene til alle de omkomne på rute 447 fra Rio de Janeiro til Paris. Flere familier har klagd over manglende sympati og informasjon fra flyselskapet etter ulykken.

Oppløst i luften

Obduksjoner av de omkomne passasjerene tyder på at flyet gikk i oppløsning mens det ennå var i lufta, ifølge eksperter. Blant annet er det funnet brudd i armer, bein og hofter, noe som skal peke i denne retningen. Det er også funnet til dels store vrakrester.

Franske etterforskere sa denne uken at bildet av ulykkesutviklingen er «litt mindre uklart», men at det fortsatt er for tidlig å si hva som skjedde.

En talsmann for de brasilianske etterforskerne sa at det er funnet bruddskader på flere av de 50 omkomne passasjerene som er funnet til nå.

- Hvis man finner hele kropper og mange brudd i armer, bein og hofter, er det en god indikasjon på at flyet gikk i oppløsning mens det ennå var i lufta, sa Frank Ciacco, tidligere rettsmedisinsk ekspert ved den amerikanske trafikksikkerhetskommisjonen U.S. National Transportation Safety Board.

En mursteinsvegg

- Å bli kastet ut i en slik luftstrøm er som å treffe en mursteinsvegg, sier Jack Casey, flysikkerhetsekspert og tidligere etterforsker i Washington, om hva som skjer hvis flyet har gått i oppløsning i 10.500 meters høyde.

- Selv om de sitter fastspent i setene, har det en knusende virkning, tilføyer han.

Eksperter begynte torsdag arbeidet med å identifisere de 50 døde som er funnet så langt. Rundt halvparten av dem er blitt undersøkt av rettsmedisinere.

(NTB)


KJØKKEN: Denne delen er trolig en av bysseseksjonene om bord flyet. Foto: AP/Brazil's Navy/SCANPIX
KJØKKEN: Denne delen er trolig en av bysseseksjonene om bord flyet. Foto: AP/Brazil's Navy/SCANPIX Vis mer