Etterlatte får ikke erstatning

Staten nekter kompensasjon for pionerdykkere.

- MØTT MED LIKEGYLDIGHET: Lyse Simon føler den norske staten viser manglende respekt for pionerdykkerne og deres etterlatte. Foto: GUNNAR RINGHEIM
- MØTT MED LIKEGYLDIGHET: Lyse Simon føler den norske staten viser manglende respekt for pionerdykkerne og deres etterlatte. Foto: GUNNAR RINGHEIM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Av Gunnar Ringheim

BIRMINGHAM (Dagbladet): —Pappas død endret livet mitt. Og livet til mine to og fem år eldre søsken, sier Lyse Simon.

Det siste Michael Brushneen rakk å gjøre før han ble drept i ei dykkerulykke var å gi henne navn etter Lysefjorden han likte så godt å ferdes i.

Lyse Simon (37) mener staten viser manglende respekt for pionerdykkere som ofret livet for Norges rikdom. Hun og andre etterlatte får avslag på søknadene sine om erstatning.

Den regjeringsoppnevnte pionerdykkernemnda har avslått å utbetale kompensasjon til etterlatte etter britiske dykkere som døde på jobb i Nordsjøen. Avgjørelsen vekker sterke reaksjoner.

Likegyldighet? —For oss handler ikke dette om penger. Vi barna er blitt voksne nå, vi er ikke fattige slik vi var under oppveksten. Alt vi ber om er at den norske staten slutter å late som om pappa ikke fantes. At de viser at den vanskelige, farlige jobben han gjorde betydde noe. At hans død vedkommer dem.

Nå er det akkurat som om de sier: Ikke plag oss, vær stille, hold kjeft! Det er denne følelsen av å bli møtt med likegyldighet som er så vanskelig å leve med, sier Lyse Simon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer