Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlatte saksøker Airbus etter Air France-ulykken

228 mennesker omkom, blant dem tre norske statsborgere.

HÅPLØS JOBB: Brasillianske soldater fotografert under leting etter ferdskriver og overlevende i juni. Nå saksøker etterlatte etter Air France-ulykken flyprodusenten. Foto: AP Photo/Brazil's Air Force/Scanpix
HÅPLØS JOBB: Brasillianske soldater fotografert under leting etter ferdskriver og overlevende i juni. Nå saksøker etterlatte etter Air France-ulykken flyprodusenten. Foto: AP Photo/Brazil's Air Force/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): AFP melder at etterlatte etter åtte av ofrene for Air France-ulykken i vår, saksøker flyprodusenten Airbus og flere deleprodusenter.

Air France rute 447 var på vei fra Rio de Janeiro til Paris 1. juni i år da det styrtet i Atlanterhavet, drøyt 1000 kilometer fra kysten av Brasil.

Alle de 228 som var om bord i flyet omkom, blant dem tre norske statsborgere.

Ukjent årsak

Årsaken til flystyrten er ikke fastslått, og etterforskes fortsatt. Flere rapporter har antydet svikt i sensorer og annet teknisk utstyr om bord i Air France-flyet.

Airbus bytter ut fartsmålere av typen som befant seg i flyet etter ulykken. Flyprodusenten tror fartsmålerne ga pilotene feil informasjon om hvor fort de egentlig fløy før de styrtet.

Flere nordmenn omkom

NTB skriver at de etterlatte til åtte av ofrene går til sivilt søksmål med krav om erstatning fra flyprodusenten Airbus, samt deleleverandører som General Electric, Motorola, Intel, Honeywell International, Thales og Goodrich.

- Som et direkte og umiddelbart resultat av de saksøktes uaktsomhet, styrtet flyet i Atlanterhavet, heter det ifølge NTB i  søksmålet som er levert både i USA og Storbritannia.

De etterlatte angir ikke hvor mye de krever i erstatning fra fly- og deleprodusentene.

228 personer omkom i ulykken blant dem tre nordmenn, en norsk-britisk 11-åring og en svensk kvinne som jobbet i Norge. Kvinnen er blant de 51 av de omkomne etter ulykken som er funnet. Søket etter savnede ble avsluttet i slutten av juni.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media