- Etterlot disse bombene

Amerikansk TV-kanal viser bilder av beslaglagte bomber i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den amerikanske TV-kanalen ABC viste i kveld eksklusive bilder av hva de hevder er bomber London-politiet fant i bilen en av selvmordsbomberne forlot på en parkeringsplass i Luton.

Kanalen viser både fotografier og røntgenbilder av en flaskeformet spikerbombe. Videre er det bilder av flere flatpakkede sprengbomber.

I følge kanalen fant politiet tilsammen 16 bomber i bilen. Bilen skal ha vært leid av den mistenkte selvmordsbomberen Shehzad Tanweer som skal ha stått bak T-banebomben ved Aldgate stasjon 7. juli.

Funnet kan tyde på at selvmordsbomberne enten etterlot bilen for at noen andre skull hente bombene, eller fordi de selv hadde til hensikt å returnere.

Kanalen viste også frem bilder av t-banevogna som gikk i luften ved Kings Cross, der 26 mennesker omkom. I tillegg den antatte selvmordsbomberen Germaine Lindsay.

Politiet i London har foreløpig ikke kommentert bildene eller detaljene ABC avslører i dag.

Samtidig etterlyses en ny mistenkt med bilder. Scotland Yard har offentliggjort et bilde fra en buss, som viser en ukjent mann politiet mener kan ha forbindelse til terrorangrepene.

HØYEKSPLOSIVER: Dette skal være blant bombene politiet fant i bilen på en parkeringsplass i Luton. Foto: Scanpix
HØYEKSPLOSIVER: Dette skal være blant bombene politiet fant i bilen på en parkeringsplass i Luton. Foto: Scanpix Vis mer
DØDSVOGN: ABC viste disse bildene fra innsiden av t-banevogna der 27 mennesker døde ved Kings Cross 7. juli. En av de døde er den mistenkte selvmordsbomberen Germaine Lindsay.
ETTERLYST: Denne mannen er etterlyst av Scotland Yard. Bildet ble offentliggjort i kveld.
SPIKERBOMBE: Denne flaskeformede bomben skal være blant funnene.
RØNTGEN: Hvordan ABC har fått tak i bildene, er ikke kjent, men dette røndkenbildet skal være av den samme bomben, og viser spikerne som skulle gjøre bomben langt mer dødelig.
DØDSVOGN: ABC viste disse bildene fra innsiden av t-banevogna der 27 mennesker døde ved Kings Cross 7. juli. En av de døde er den mistenkte selvmordsbomberen Germaine Lindsay.