Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlot falsk bombe i denne PC-bagen

Stanset togtrafikken lørdag kveld. Politiet ønsker tips.

ETTERLAGT: Denne PC-veska ble funnet ved spor ni og ti på Oslo S i går ettermiddag, og inneholdt en falsk bombe. Foto: Politiet
ETTERLAGT: Denne PC-veska ble funnet ved spor ni og ti på Oslo S i går ettermiddag, og inneholdt en falsk bombe. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet ber om tips fra publikum etter at en falsk bombe ble etterlatt i en PC-veske på Oslo Sentralstasjon i går ettermiddag.

Bagen ble funnet av publikum rundt klokka 18.00, ved spor ni og ti. Bombetjenesten ble tilkalt, og hendelsen medførte forsinkelser og innstillinger.

Stengte fire spor I tillegg til at fire spor ble stengt, sperret politiet deler av stasjonshallen ved nedgangen til de aktuelle perrongene.

Rett før klokka halv ni i går kveld, opplyste Operasjonssentralen i Oslo via Twitter at undersøkelsen var avsluttet, og konklusjonen etter en drøy times arbeid var at bagen var ufarlig.

Politiet tror den ble lagt der for å lure dem.

- Innholdet var slik at politiet skulle lures til å tro at det var en bombe. Dette er veldig alvorlig, og vi har opprettet en straffesak, sa innsatsleder Tore Barstad til Aftenposten i går kveld.

Videoopptak Politiet har gjennomgått videoopptakene fra jernbanestasjonen for å se hvem som satte fra seg bagen, og ber nå om informasjon fra publikum.

De er interessert i tips om personer som kan ha blitt observert med PC-bagen i området rundt Oslo S eller på tog som har reist til og stanset på Oslo S.
 
Publikum kan ta kontakt med politiet på 22 66 99 66.