Etterlot falsk bombe i denne PC-bagen

Stanset togtrafikken lørdag kveld. Politiet ønsker tips.

ETTERLAGT: Denne PC-veska ble funnet ved spor ni og ti på Oslo S i går ettermiddag, og inneholdt en falsk bombe. Foto: Politiet
ETTERLAGT: Denne PC-veska ble funnet ved spor ni og ti på Oslo S i går ettermiddag, og inneholdt en falsk bombe. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-politiet ber om tips fra publikum etter at en falsk bombe ble etterlatt i en PC-veske på Oslo Sentralstasjon i går ettermiddag.

Bagen ble funnet av publikum rundt klokka 18.00, ved spor ni og ti. Bombetjenesten ble tilkalt, og hendelsen medførte forsinkelser og innstillinger.

Stengte fire spor I tillegg til at fire spor ble stengt, sperret politiet deler av stasjonshallen ved nedgangen til de aktuelle perrongene.

Rett før klokka halv ni i går kveld, opplyste Operasjonssentralen i Oslo via Twitter at undersøkelsen var avsluttet, og konklusjonen etter en drøy times arbeid var at bagen var ufarlig.

Politiet tror den ble lagt der for å lure dem.

- Innholdet var slik at politiet skulle lures til å tro at det var en bombe. Dette er veldig alvorlig, og vi har opprettet en straffesak, sa innsatsleder Tore Barstad til Aftenposten i går kveld.

Videoopptak Politiet har gjennomgått videoopptakene fra jernbanestasjonen for å se hvem som satte fra seg bagen, og ber nå om informasjon fra publikum.

De er interessert i tips om personer som kan ha blitt observert med PC-bagen i området rundt Oslo S eller på tog som har reist til og stanset på Oslo S.
 
Publikum kan ta kontakt med politiet på 22 66 99 66.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer