Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlot treåring alene - døde

En mor innrømmer å ha reist på ferie og etterlatt sin tre år gamle datter alene i ei uke.

BLE ETTERLATT: En mor etterlot sin tre år gamle datter alene i Tokyo mens hun reiste på ferie. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BLE ETTERLATT: En mor etterlot sin tre år gamle datter alene i Tokyo mens hun reiste på ferie. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

7. juli opplyste politiet i Tokyo at en tre år gammel jente døde etter å ha blitt etterlatt alene i ei uke.

Tirsdag ble barnets mor pågrepet for å ha forlatt datteren og latt barnet sulte i hjel. Selv var hun var på ferie hos kjæresten sin i Kyushu-regionen – en to timers flytur unna Tokyo.

Det melder The Japan Times.

Innrømmer anklagene

Under frivillige avhør før arrestasjonen, skal barnemora ha sagt at datteren ble syk flere dager før hun døde, men at de ikke hadde penger til sykehusbehandling.

En venninne av den siktede skal imidlertid ha fortalt politiet at barnemora etterlot datteren uten tilsyn i flere dager.

Den 24 år gamle mora har nå innrømmet anklagene.

TRAGEDIE: Femten barn er omkommet på Haiti etter at det utbrøt brann i et barnehjem i utkanten av hovedstaden Port-au-Prince. Video: AP - Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

– Mora har innrømmet anklagene, men skal ha fortalt politiet at hun ikke hadde forventet at datteren skulle dø, da hun trodde «det ville gå fint» å la barnet være alene i leiligheten, skriver avisa.

Da hun kom tilbake til leiligheten etter å ha vært borte ei uke, pustet ikke lenger treåringen. Hun ringte ambulansen, men datteren ble erklært død på sykehuset.

Ifølge politiet har 24-åringen bodd alene med datteren siden skilsmissen med barnefaren i 2017.

Mistenker mishandling

På sykehuset ble det gjennomført en rekke undersøkelser av barnet. Flere av observasjonene bekrefter politiets teori om at mora har forsømt og mishandlet datteren i lang tid.

SIKTET: En mor i USA er siktet for å ha mishandlet sine sju adopterte barn. De skal blant annet ha blitt nektet mat dersom de glemte replikkene sine i filmene moren publiserte på YouTube. Video: CNN. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

– Barnet hadde utslett på rumpa etter å ha gått med samme bleie i lang tid, magen hennes var tom og i leiligheten var det store mengder søppel, skriver The Japan Times.

Politiets etterforskning viser også at datteren stadig ble etterlatt alene.

– Treåringen hadde ikke møtt opp i barnehagen på over ett år, og politiet mener derfor at datteren var hjemme alene mens mora var på jobb. Etter arbeidsdagen hendte det at hun var ute med vennene sine til langt på natt, ifølge The Asahi Shimbun.

I tillegg skal hun ha reist fra datteren tre dager i mai.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!