Donald Trump vs. Joe Biden:

Etterlot tusener strandet i kulda

Han kom, han fortalte at han frøs og dro. Igjen etterlot Donald Trump seg tusener av tilhengere strandet i kulda på flyplassen hvor presidenten tidligere hadde forsøkt å oppildne dem.

FRØS FOR TRUMP: - Er det noe annet sted du heller ville ha vært enn på et Trump-folkemøte på en dag med minusgrader? Det er kaldt. Det er kaldest her, sa Trump til folkemøtet som han forlot kort tid etterpå. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en liten privat flyplass i Omaha, Nebraska, samlet USAs president Donald Trump tusenvis av sine tilhengere til et folkemøte i natt norsk tid. Allerede fire timer før presidenten skulle tale, strakk køen av parkerte biler seg flere kilometer bakover fra flyplassen, og de tilegnede parkeringsplassene var stappfulle, ifølge Iowa Starting Line.

TO VERDENER: Mens Joe Biden er nøye med smittevernregler under sin valgkamp, er situasjonen en helt annen på Donald Trumps folkemøter. Video/foto: NTB/AP Vis mer

Mange måtte rett og slett snu og dra hjem igjen, og de som var heldige nok til å få en parkeringsplass, måtte fremdeles gå langt for å komme inn på selve flyplassen som følge av den strenge sikkerheten rundt USAs president.

Det gikk greit forut for folkemøtet, for Trumps tilhengere ankom til ulike tidspunkter, men da arrangementet var over, måtte de alle forlate området samtidig. Da oppsto det trengsel, som førte til at flere tusen av hans tilhengere ble strandet på flyplassen i mange timer, ifølge flere medier, deriblant The Guardian.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Fikk behandling

En stor del av Trumps tilhengere ble vitne til at presidenten steg om bord i Air Force One, og deretter tok av, mens de selv måtte bli værende på flyplassen i flere timer.

Der ventet de i kulda på at Trumps valgkampanje klarte å organisere busstransport ut av området. Påkjenningen skal ha vært så stor for noen av Trumps velgere at de måtte tas hånd om av politiet, skriver Aaron Sanderford, politisk reporter i lokalavisa Omaha World-Herald, på Twitter

Atter andre måtte få behandling av ambulansepersonell på stedet, ifølge Twitter-kontoen Omaha Scanner, som videreformidler meldinger fra byens politiradio.

Den bitende kulda kombinert med den lange ventingen, skal ha vært årsaken.

USA: Trump-supporteren Josh Scmurk forstår at presidenten blir kritisert for å samle så mange mennesker. Vis mer

Trump frøs

Og det var kaldt i Omaha, Nebraska, i natt norsk tid. Det erkjente også president Trump fra scenen.

- Er det noe annet sted du heller ville ha vært enn på et Trump-folkemøte på en dag med minusgrader? Det er kaldt. Det er kaldest her, sa Trump til folkemøtet.

Deretter ga han – humoristisk – til uttrykk for at han burde belønnes for å møte opp på utendørs-folkemøtet når det var så kaldt.

- Jeg står her og fryser. Jeg spør om en liten tjeneste: Kom dere til helvete ut og stem, var oppfordringen fra Trump.

Det spørs om presidenten får så mange flere til valgurnene, men han trenger det strengt talt ikke.

Ingen dataSannsynlig demokratiskSikker demokratiskVippestat/usikkertSannsynlig republikanskSikker republikansk
Ingen data tilgjengelig enda
Sist oppdatert:

--

-- valgstemmer

Biden: --

Trump: --

Kartet over viser status i presidentvalget basert på de siste målingene.

I delstaten Nebraska har han en ganske komfortabel ledelse over sin utfordrer Joe Biden, og leder med seks prosentpoeng, ifølge meningsmålingene.

Svarer på kritikken

Onsdag kveld norsk tid kommer en av talspersonene for Donald Trumps presidentkampanje, Samantha Zager, men en uttalelse om gårsdagens folkemøte.

- President Trump elsker sine supportere og var begeistret for å besøke Omaha i går kveld. Til tross for kulde møtte titusenvis av mennesker opp. På grunn av mengden brukte vi 40 skyttelbusser i stedet for 15, men lokale veisperringer og overbelastning forårsaket forsinkelser. Vi streber alltid etter å gi den beste opplevelsen på arrangementene våre, og vi bryr oss om folks sikkerhet, skriver talspersonen i en uttalelse.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer