Etterlys farlige rømlinger med navn og bilde!

Først åtte måneder etter at den voldtektsdømte fangen rømte, ble han etterlyst av politiet i Asker og Bærum. Nå sier justisminister Hanne Harlem at personvernhensynet må vike. Farlige fanger på frifot skal kunne etterlyses med navn og bilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke kunne tre ganger voldtektsdømte Frode Slinning feire sin 42-årsdag i frihet på ukjent sted.

- Det er lenge siden vi sist fikk noe tips om Slinning. Vi antar at han holder til i Østen et eller annet sted. Men kommer rømlinger seg fort nok langt nok unna og legger seg lavt nok, er det stor sjanse for aat de slipper unna, sier politiavdelingssjef Tom Søreide og kriminalsjef Jan Presthus ved Asker og Bærum politidistrikt til VG.

Nå vil nyinnsatt justisminister Hanne Harlem gå inn for langt større bruk av offentlige etterlysninger når fanger er på frifot.

- Det er ikke akseptabelt at forbrytere som er dømt for f.eks drap og voldtekt er på rømmen i lang tid uten at de blir tatt igjen, sier hun til VG.

- Når politiet skal vurdere hvorvidt en rømling skal etterlyses med navn og bilde, vil alltid personvernhensynet være et moment som taler imot en offentlig etterlysning. Dette hensynet må selvsagt vike når det dreier seg om farlige fanger, fortsetter Harlem.

Frode Slinning ble dømt til fire års fengsel for en særdeles grov voldtekt mot en 15 år gammel jente. Etter dette fikk han flere dommer for alvorlig mishandling av familiemedlemmer, narkotikabruk og to nye særdeles brutale voldtekter. Voldtektene ble begått mens han var på helgepermisjon fra sikringsdommen ved Ila landsfengsel.