ÅSTED: Her i Spireaveien 9 på Løren skal en ung norsk kvinne ha blitt voldtatt i natt. Foto: Google Maps
ÅSTED: Her i Spireaveien 9 på Løren skal en ung norsk kvinne ha blitt voldtatt i natt. Foto: Google MapsVis mer

Etterlyser afrikaner etter voldtekt ved garasjeanlegg

Ung norsk kvinne slo følge med ham fra utested.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet aner ikke hvem som voldtok en ung norsk kvinne i et garasjeanlegg ved Spireaveien 9 på Løren i Oslo i natt.

- Politiet ble kontaktet litt over klokka tre av en person som hadde møtt en jente som sa hun hadde blitt utsatt for en voldtekt, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, som leder sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistikt, til Dagbladet.

Hadde vært på konsert - Kvinnen hadde vært på en konsert på Sentrum Scene og deretter vært på et utested. Der møtte hun på mannen hun senere slo følge med i retning Løren, sier Lid videre.

Kvinnen har forklart at hun ble utsatt for voldtekt ved et garasjeanlegg utenfor en boligblokk i Spireaveien 9.

- Gjerningsmannen er ukjent. Fornærmede har beskrevet han som en mørkhudet afrikaner med normal kroppsbygning, iført en mørk boblejakke, mørk skjorte og han hadde kortklipt mørkt hår.

Måtte vise politiet åstedet Politioverbetjent Lid sier at de bare har tatt en innledende forklaring fra fonærmede, i tillegg til at hun i natt ble tatt med opp til Løren for å påvise åstedet.

- Politiet prøvde også å få henne til å finne fram til utestedet hun hadde vært på, men hun klarte ikke det i natt. Vi vil gjøre ytterligere avhør av kvinnen så snart hun er i stand til det, sier Lid.

Oslo-politiet, som har opplevd en fordobling i antall overfallsvoldtekter i år, jobbet i natt iherdig med å sikre alle type spor fra mannen.

Kvinnen ble umiddelbart etter at politiet fikk melding om hendelsen kjørt til overgrepsmottaket, og både kriminalvakta og operativ utevakt rykket ut til stedet.

Vil sikre videobevis - Vi hadde en blod- og sædhund på stedet, men det foregår ganske mye på åstedet, så vi gjorde ingen gjennombrudd. Vi jobber nå med å finne ut om det kan være videoovervåkning i området, sier Lid.

Noe av det viktigste for etterforskningen blir nå å finne ut hvilket utested hun hadde vært på, for å se om det finnes video av når de forlot utestedet sammen.

- Omstendighetene rundt hva som er årsaken til at hun slo følge med mannen er foreløpig uklare, og det er for tidlig å si om de faktisk gikk sammen eller om han gikk etter henne på noen måte, sier Lid til Dagbladet.

Det vil nå bli prioritert å identifisere fullstendig DNA-profil, sier Lid, men dette er for tidlig å si noe om.

ETTERLYSER AFRIKANER: Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder av sedelighetsavdelingen Oslo politidistrikt, etterlyser en mørkhudet afrikaner etter voldtekten på Løren i natt.
Foto: Morten Holm / Scanpix
ETTERLYSER AFRIKANER: Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder av sedelighetsavdelingen Oslo politidistrikt, etterlyser en mørkhudet afrikaner etter voldtekten på Løren i natt. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer