Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser åtte personer etter angrepene i Brussel

Politiet har etterlyst ytterligere åtte personer som er mistenkt for en tilknytning til de dødelige angrepene i Brussel.

POLITIJAKT: Over hele Europa jakter nå politiet på navngitte personer etter angrepet i Brussel. Her fra Paris, der terrorberedskapen er forhøyet etter angrepet. Foto: Etienne Laurent / EPA / NTB Scanpix
POLITIJAKT: Over hele Europa jakter nå politiet på navngitte personer etter angrepet i Brussel. Her fra Paris, der terrorberedskapen er forhøyet etter angrepet. Foto: Etienne Laurent / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De etterlyste er i hovedsak franskmenn og belgiere og de er trolig på rømmen, enten i Syria eller et sted i Europa, sier sikkerhetskilder til den tyske avisen Die Welt.

Da Paris ble angrepet 13. november i fjor ble 130 personer drept. 28 ble drept under angrepene i Brussel tirsdag 22. mars.

De mistenkte skal ha vært kontaktpersoner for Abdelhamid Abaaoud, som regnes for en av hovedmennene bak angrepet i Paris og som senere ble drept i en politiaksjon, og hans medsammensvorne Salah Abdeslam, som ble pågrepet i Belgia for kort tid siden.

Det tyske føderale kriminalpolitiet er koblet til saken og bidrar til etterforskningen. Etterforskningen i Frankrike og Belgia skal så langt ha kommet fram til at den algeriskfødte Mohamed Belkaid - som ble drept i en politiaksjonen 15. mars - skal ha vært en lederfigur i IS i Europa.

Han har sammen med Najim Laachraoui, den ene antatte selvmordsbomberen på flyplassen i Brussel, ha dirigert de forskjellige involverte i selvmordsaksjonene i Paris i november.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart