Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser båt etter senking

Lensmannen i Brønnøysund etterlyser en båt som var i nærheten av Steinar Bastesens hvalskute «Morild» da den sank ved kai i Brønnøysund tirsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Kurt Nilsen sier til NTB at båten politiet etterlyser, er en om lag 45 fot lang kutter. Øyenvitner har beskrevet båten som et militærlignende fartøy.

- Båten ble observert ved Brønnøysund ved 15.30-tiden tirsdag, og den befant seg da ved gjestebrygga hvor også «Morild» lå, sier lensmannen.

Stortingsrepresentant Bastesen opplyser at båten hans nettopp var sertifisert av skipskontrollen, og at «Morild»s skrog var i tipp-topp stand.

- Det var folk om bord og jobbet med det elektriske anlegget tirsdag ettermiddag, uten at de oppdaget noe galt. Det må ha skjedd noe helt ekstraordinært, den sank veldig fort, sier Bastesen NTB.

Vanlig fiske

«Morild» har bare vært brukt til vanlig fiske de siste to årene, men har tillatelse til å fange hval. Den står dermed på lista over norske hvalbåter. Ved 15.30-tiden onsdag starter Seløy kystberedskap arbeidet med å få den sunkne båten opp til overflaten.

Politiet etterforsker saken som mulig sabotasje, men det er først når båten blir brakt til overflaten at man med sikkerhet kan si om den er blitt senket eller ikke.

Fiskeriminister Peter Angelsen sier til NTB at dersom det viser seg at det er miljøaktivister som har foretatt senkingen, må vi ha høyere beredskap ved politikamrene i Norge.

(NTB)

Hele Norges coronakart