STJÅLNE SKILT: Det er en slik bil, med et stjålet svensk registreringsnummeret, politiet ønsker tips om. Illustrasjonsbilde: Politiet. 
STJÅLNE SKILT: Det er en slik bil, med et stjålet svensk registreringsnummeret, politiet ønsker tips om. Illustrasjonsbilde: Politiet. Vis mer

Kidnapping i Oslo:

Etterlyser bil etter kidnapping i Oslo

To menn knyttet til kriminelt miljø er pågrepet. Politiet ber om tips etter at mann ble bortført. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har igangsatt en omfattende etterforskning av det som virker å være en kidnapping i Oslo.

Torsdag morgen så vitner en mann sett dratt inn i en bil av personer i Finlandshetter ved Fiskevollbukta sør i Oslo, skriver NTB.

I en pressemelding fredag ettermiddag ber politiet om hjelp i forbindelse med kidnappingen.

Bortføringen skjedde på en parkeringsplass ved Herregårdsveien 79B like før klokken 09 torsdag morgen.

- Like før klokka 07 har det vært observert mistenkelig oppførsel fra folk som har oppholdt seg på stedet, sier politiførstebetjent Thor Martin Elton i Oslo-politiet til Dagbladet.

Parkeringsplassen ligger like ved E18 på Mosseveien og hendelsen skjedde midt i morgenrushet. Politiet ber både pendlere, beboere og andre som oppholdt seg i område om å ta kontakt.

I pressemeldingen skriver politiet at de vet at en sølvfarget Toyota Yaris, som var påsatt et stjålet svensk registreringsnummer, var involvert i bortføringen.

Bilen hadde registreringsnummer LEZ553. Skiltet skal ifølge politiet ha blitt stjålet fra en bil på St.Hanshaugen i Oslo kvelden i forveien eller i løpet av natta.

De ber alle som kan ha informasjon om bilen om å ta kontakt.

Saken etterforskes som en kidnapping hvor offeret ikke er kommet til rette. To personer er pågrepet og siktet for grov frihetsberøvelse. En navngitt tredjeperson er etterlyst internt i politiet, opplyser politiet.

Politiet ønsker ikke å kommentere noe om offeret ut over at det er snakk om en mannsperson. De to siktede er begge i 20-årene og kobles til kriminelle miljøer, opplyser Elton.

- De er godt kjent av politiet fra før, sier han.

En av de siktede er avhørt, den andre sitter i avhør nå i ettermiddag.