PÅKJØRT: Det var dette synet som møtte Terje Øvergård da han ankom stedet tirsdag formiddag. Foran den ene sauen lå det to bildeler. Foto: Privat
PÅKJØRT: Det var dette synet som møtte Terje Øvergård da han ankom stedet tirsdag formiddag. Foran den ene sauen lå det to bildeler. Foto: Privat Vis mer

Etterlyser bil etter sauepåkjørsel

Et lam og en hunnsau ble påkjørt og forlatt for å dø på fylkesvei 531 mellom Os og Røros tirsdag formiddag. Nå etterlyser bonde Terje Øvergård en bil han mener står bak det dødelige sammenstøtet.

Publisert

De to sauene ble funnet av en bekjent av Terje Øvergård, som er den rettsmessige eier og bonde i området. På tidspunktet den bekjente fant dem, hadde lammet dødd av skadene, mens søya lå hardt skadd i vegkanten. Hun døde seinere av skadene før noen rakk å avlive henne.

- Den som varslet meg må ha ankommet like etter kollisjonen, sier Øvergård til Dagbladet.

Påkjørselen skjedde på fylkesvei 531, ikke langt fra avkjøring til Østvangen.

- HERREGUD: Flere politifolk er skutt og/eller påkjørt i separate hendelser en rekke steder i USA. Reporter: Emilie Rydning. Video: Twitter / Dagbladet TV Vis mer

Fant bildeler

Det er en tydelig opprørt Øvergård som snakker med Dagbladet onsdag. Han forteller at han selv ankom stedet etter kort tid.

Da han ankom stedet, møtte han ikke bare et grusomt syn, men han fant også noe gjerningspersonen kan ha etterlatt seg - på uheldig vis. Foran den ene sauen lå nemlig to bildeler.

- Det tyder på at sauene åpenbart var blitt påkjørt av en bil. Den ene delen var en innerskjerm, den andre en plastpakning til et lys i fronten, sier bonden, som har mange sauer som beiter i området.

Øvergård forteller at han bare har vært borti én påkjørsel tidligere, skriver Arbeidets Rett, som først omtalte saken.

- Og da ringte vedkommende meg umiddelbart og varslet om kollisjonen, slik loven tilsier, sier han til Dagbladet.

HELDIG: En gutt ble påkjørt av en bil, men overlevde, sannsynligvis på grunn av ryggsekken sin. Reporter: Christian Wehus. Video: Viralhog. Vis mer

Etterlyser bil

Øvergård reagerer sterkt på hvordan den som har påkjørt sauene har håndtert situasjonen.

- Det er helt utenkelig at noen har kjørt på lammet og den store sauen på 80-90 kilo - uten å merke det. Her er jeg mest opptatt av at den skyldige sjåføren bevisst har stukket fra stedet og latt dyrene ligge og lide, sier han.

Øvergård leverte bildelene til et verksted i nærheten, noe som har gitt resultater. Han etterlyser nå en bil han mener står bak sammenstøtet

- Det viser seg at bildelene stammer fra en Toyota Corolla, hvis modell er mellom 2004 og 2007, sier han.

Han kan imidlertid ikke si noe mer om hvilken aktuell bilmodell det er, eller hvilken farge kjøretøyet kan ha hatt. Øvergård forteller at saken har vakt stort engasjement blant lokalbefolkningen, og at det har blitt satt i gang en Facebook-aksjon for å finne eieren av bilen.

Øvergård har selv anmeldt forholdet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer