Etterlyser busskaprer

Politiet ber om hjelp til å identifisere mannen som kapret bussen i Oslo. Sjåføren er fremdeles bevisstløs og i respirator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Mannen oppholdt seg et par timers tid i området rundt Oslo City, jernbanen og bussterminalen. Flere kan ha sett ham, sier politiispektør Terje Kristiansen til Dagbladet.no.

Ukjent motiv

Den 24 år gamle bussjåføren var alene i bussen den 1. mai i år da en hittil ukjent gjerningsmann tok seg inn til ham. Politiet i Oslo opplyser at hendelsesforløpet er noe uklart, men at alt tyder på at gjerningsmannen kapret bussen.

- Han var også innom en annen buss litt før 12 den dagen. Her slo han til sjåføren før han gikk ut av bussen. Han plaget også noen folk i en minibank-kø, sier Kristiansen.

Manen kjørte den kaprede bussen ut i Schweigårdsgate i Oslo sentrum. Bussen var involvert i to trafikkulykker i løpet av kort tid. Bussen kolliderte til slutt i et stillas. Så løp den ukjente fra stedet.

- Vi kan ikke utelukke at mannen har psykiske problemer. Det var en litt spesiell atferd som ikke virket målretta. Dessuten var han der så lenge, sier Kristiansen.

Gi tips

Politiet offentliggjorde i dag overvåkingsbilder av gjerningsmannen og ber om at alle som har opplysninger i saken melder seg.

Gjerningsmannen er trolig 25-30 år gammel, mellom 182 og 187 centimeter høy. De mener han er tynn og har litt lut holdning, mørkt rødbrunt eller blondt hår og todagers-skjegg. De melder at han har lang nese, er lys i huden og har et smalt ansikt.

Han var iført mørk jakke og bukse, og en hvit genser.

Sjåfør i koma

Den unge bussjåføren fra Askim ble påført store hodeskader under busskapringen. Han er fremdeles i koma etter hendelsen. Han ligger på Ullevål sykehus og er tilkoplet respirator. - Her dreier det som om en meget alvorlig skade, sier Kristiansen.

Dersom du har opplysninger i saken kan du kontakte Oslo politidistrikt på telefon 22669163 før klokka 16 og 22669966 etter klokka 16.

<B>FANGET AV KAMERA: Mannen er fanget opp av flere overvåkingskameraer i området rundt bussterminalen i Oslo.
MØRK DRESS: Mannen er lys i huden, tynn og gikk i mørk bukse og jakke.
<B>KAPRET BUSS: Politiet mener denne mannen kapret en buss i Oslo 1. mai. Sjåføren har vært i koma siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer