ETTERLYST: Politiet i Vestfold fanget opp den antatte gjerningsmannen på bensinstasjonens overvåkingskamera lørdag kveld. De etterlyser denne mannen, som skal være mellom 18 og 20 år. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet i Vestfold fanget opp den antatte gjerningsmannen på bensinstasjonens overvåkingskamera lørdag kveld. De etterlyser denne mannen, som skal være mellom 18 og 20 år. Foto: PolitietVis mer

Etterlyser denne mannen etter at bil med sovende 8-åring ble stjålet

Fanget opp av overvåkingskamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestfoldpolitiet har frigitt et bilde av en person iført en oransje jakke, blå olabukser og mørke sko. De mener personen står bak biltyveriet på Revetal i går kveld - der en 8 år gammel gutt sov i baksetet.

Bilen sto med nøklene i tenningen mens guttens mor var inne på Statoil og gutten sov i baksetet. Biltyven kjørte noen få kilometer nordvest før han satte fra seg gutten og kjørte videre.

Der skal han ha bedt 8-åringen om å gå inn.

NRK har snakket med gutten, Scott (8), og moren hans, Kathleen Skifjell. Moren skal ha vært på bensinstasjonen for å kjøpe en flaske vann. Da Scott våknet, var ikke moren i bilen - men tyven satt i førersetet.

- Jeg hadde sovnet i bilen, også våknet jeg av at en mann sa at jeg skulle gå ut, og inn i et hus ved siden av, for der var mammaen min, sier gutten til kanalen.

Men moren sto igjen på Statoil.

LETTE: Politiet i Vestfold meldte i 20-tida lørdag at en bil med en 8-åring om bord i, var stjålet fra denne Statoil-bensinstasjonen på Revetal i Vestfold. Gutten og bilen er kommet til rette, men gjerningsmannen etterlyses. Foto: Peder Gjersøe
LETTE: Politiet i Vestfold meldte i 20-tida lørdag at en bil med en 8-åring om bord i, var stjålet fra denne Statoil-bensinstasjonen på Revetal i Vestfold. Gutten og bilen er kommet til rette, men gjerningsmannen etterlyses. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

- Jeg tenkte, «har jeg parkert et annet sted?» og begynte å lete, for kunne ikke fatte at bilen var borte, sier hun til NRK.

I omlag 20 minutter kjørte tyven med gutten i baksetet før han slapp ham av.

Til TV2 sier moren at hun er glad biltyven, som ifølge sønnen var litt stresset, satt av 8-åringen og sa at moren var i huset.

Hun forteller også at Scott «egentlig synes det hele var litt spennende», og at han derfor ikke er særlig preget av det som kunne blitt en svært skremmende opplevelse.

Politiet i Vestfold fant i natt bilen sør for Kongsberg i Buskerud, men har fortsatt ikke funnet gjerningsmannen.

Han skal være mellom 18 og 20 år, 170-180 cm høy, iført oransje jakke med grå hette, blå olabukse.

IKLEDD OLABUKSE OG ORANSJ JAKKE: Mannen skal være mellom 18 og 20 år. Foto: Politiet
IKLEDD OLABUKSE OG ORANSJ JAKKE: Mannen skal være mellom 18 og 20 år. Foto: Politiet Vis mer