Etterlyser denne mannen etter Paris-terroren

Har utstedt arrestordre.

ETTERLYST: Salah Abdeslam (26). Foto: Fransk politi
ETTERLYST: Salah Abdeslam (26). Foto: Fransk politiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi har i kveld lagt ut en melding på Twitter der de etterlyser en av de mistenkte etter terroren i Paris fredag kveld, der minst 129 mennesker er drept.

Etterlysningen er etter 26 år gamle Salah Abdeslam, en franskmann bosatt i Belgia.

Han opplyses å være 1,75 høy. Politiet mener han har leid en av bilene som ble brukt i angrepet. Det er nå utstedt en arrestordre på ham. Han er den åttende mistenkte i Paris-terroren.

- Han er farlig, skriver politiet.

Den amerikanske avisa Washington Post identifiserer i kveld tre av de antatte terroristene i Paris. Avisa har fått opplysninger fra europeiske etterretningskilder med kjennskap til etterforskningen.

Kilden sier de to franske brødrene Ibrahim og Salah Abdeslam, og en tredje mann, Bilal Hadfi - er tre av sju kjente angripere.

Alle de tre skal ha bodd i Belgia, og ifølge avisa var en av brødrene selvmordsbomber på Bataclan. Politiet mener den andre har leid en av bilene som ble brukt i angrepet.

Fra før er Omar Ismail Mostefai (29) identifisert. Mostefai skal ha vært en av dem som skjøt og drepte 89 mennesker i konsertarenaen Bataclan før han sprengte seg selv i lufta da politiet stormet lokalet.

Dagbladet oppdaterer saken