Etterlyser denne mannen i Tina Jørgensen-saken

Tegning av ukjent mann basert på nye tips.

Tegning: HARALD NYGÅRD / POLITIET
Tegning: HARALD NYGÅRD / POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk fredag ut med en ny etterlysning i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen i 2000, melder Stavanger Aftenblad.

Mannen som nå etterlyses skal ha snakket med Tina Jørgensen den natten hun forsvant, skriver Stavanger Aftenblad.

Et vitne har beskrevet til politiet at han utenfor Burger King på Torget i Stavanger, så at Tina Jørgensen sto og snakket med en mann. Klokken var da passert 1.30, natt til søndag 24. september 2000.

Politiet har den siste tiden konsentrert etterforskningen av Tina-drapet opp mot hennes siste bevegelser lørdagskvelden hun forsvant.Mannen beskrives til å være et sted mellom 25-30 år, cirka 180 cm, normal kroppsbygning og kanskje litt kraftig overkropp.

- Mannspersonen hun snakket med er tegnet ut ifra beskrivelsen vitnet har gitt av vedkommende, sier politioverbetjent og etterforskningsleder i Tina-saken, Bjørn Thorleif Vanvik, til Aftenbladet.

SISTE OBSERVASJON:
En annen polititegning som ikke ble offentliggjort under den første etterforskning, viser det som kan være den siste observasjonen av Tina Jørgensen. Tegningen, som er basert på en vitneobservasjon den natten Jørgensen forsvant, viser en mørkhåret mann i 20-årene og en lys kvinne ved noen arbeidsbrakker under Bybrua. 
Foto: Politiet / NTB scanpix
SISTE OBSERVASJON: En annen polititegning som ikke ble offentliggjort under den første etterforskning, viser det som kan være den siste observasjonen av Tina Jørgensen. Tegningen, som er basert på en vitneobservasjon den natten Jørgensen forsvant, viser en mørkhåret mann i 20-årene og en lys kvinne ved noen arbeidsbrakker under Bybrua. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Han hadde trolig på seg en mørk brun skinnjakke og dongeribukse. Dette kan være den siste observasjonen av Tina Jørgensen i live.

- Vi er interessert i opplysninger som kan identifisere denne mannspersonen og vi ønsker å komme i kontakt med vedkommende, sier etterforskningslederen.

Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000, etter å ha vært savnet siden den kvelden hun forsvant. Hun ble sist sett utenfor Burger King i Stavanger sentrum.

(NTB)

DREPT: Tina Jørgensen ble funnet drept på Jæren 26. oktober 2000. Arkivfoto: Politiet / SCANPIX
DREPT: Tina Jørgensen ble funnet drept på Jæren 26. oktober 2000. Arkivfoto: Politiet / SCANPIX Vis mer