Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser disse etter væpnet ran av postkontor i Moss

En ansatt ble truet og påsatt håndjern. Politiet har satt opp sperringer ved Svinesund.

ETTERLYST: Politiet går ut med disse overvåkningsbildene etter at Høyden postkontor i Varnaveien i Moss ble ranet lørdag morgen. Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYST: Politiet går ut med disse overvåkningsbildene etter at Høyden postkontor i Varnaveien i Moss ble ranet lørdag morgen. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyden postkontor i Moss ble lørdag morgen ranet da butikken skulle åpne.

- Tre maskerte og bevæpnede menn truet en ansatt, satt på henne håndjern og fikk henne til å åpne en safe eller et hvelv, sier Tom Sandberg, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Gjerningsmennene forsvant deretter i en liten svart bil, muligens en Toyota Yaris.

RAN: Politiet søker etter tre maskerte og bevæpnede menn som lørdag formiddag ranet Høyden postkontor i Moss lørdag. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
RAN: Politiet søker etter tre maskerte og bevæpnede menn som lørdag formiddag ranet Høyden postkontor i Moss lørdag. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer

Sandberg forteller at mennene skal ha snakket gebrokkent engelsk, og er trolig verken norske eller britiske.

Etterlyst

Politiet har satt opp sperringer ved Svinesund i ettermiddag, etter at de tre bevæpnede og maskerte mennene kom seg unna i en svart bil.

Politiet gikk lørdag ettermiddag ut med overvåkningsbilder av to av de tre gjerningsmennene.

Øst politidistrikt melder at de foreløpig ikke gir ytterligere opplysninger om postranet, som de meldte om klokken 9.14.

- Status i saken er at vi har gått ut med en etterlysning. Vi forsøker nå å følge sporene, identifisere mennene og pågripe dem, sier politiadvokat Behreng Mirzaei til NTB klokken 17.

Politiet spaner over et større område. Etter det politiet vet, skal ransbilen ha tatt av mot venstre og kjørt mot Melløs.

Mørkkledde

Den kvinnelige ansatte har til politiet kommet med beskrivelser av gjerningspersonene. Hun ble ikke fysisk skadd.

TRUET ANSATT: En kvinne som skulle åpne butikken, ble truet av tre gjerningsmenn. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
TRUET ANSATT: En kvinne som skulle åpne butikken, ble truet av tre gjerningsmenn. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer

En skal ha gått med en mørk Adidas-bukse med hvite striper på låret og en mørk hettegenser. En annen med lyseblå jeans, mørk boblejakke med rød glidelås og grått tørkle over ansiktet. Den tredje var iført mørk caps, mørk jakke og heldekket i ansiktet og svart ryggsekk.

- Vi vet ikke hvor mye de har tatt. Det får etterforskningen vise, sier Sandberg.

Politiet søker nå etter gjerningspersonene og skal blant annet gå gjennom videoovervåkning i området. I tillegg skal den ansatte avhøres.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 09.14. Butikken skulle åpnes klokka 09.

Operasjonslederen sier at det ser ut til at kvinnen har det bra.

- Hun ble ikke skadd. Vi har vært i samtale med henne siden hun kom dit. Arbeidsgiver er på vei for å ta seg av henne, sier Sandberg.

Sandberg sier at dersom noen som var i det konkrete området i ovennevnt tidspunkt og kan ha sett noe, bes ta kontakt med politiet.

Får bistand

Pressekontakt i Posten, John Eckhoff, sier til Dagbladet at butikksjefene er på vei til postkontoret for å ta vare på de ansatte som var på jobb da hendelsen skjedde.

- Det viktigste for oss er å ivareta de ansatte som var til stede da dette skjedde med bistand fra bedriftshelsetjenesten, sier Eckhoff.

Han forteller at han ikke har fått noen opplysninger om hendelsesforløpet.

Høyden postkontor i Moss er en av rundt 30 postkontor i Norge.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media