Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser eggkastere fra blå BMW'er

Oslo-politiet sirkler inn bileiere etter drøss med anmeldelser.

ANMELDELSER RENNER INN: Politiet har ikke vært mål, men derimot renner anmeldelsene inn til Oslo-politiet fra irriterte fotgjengere og bileiere som er blitt bombadert med egg. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
ANMELDELSER RENNER INN: Politiet har ikke vært mål, men derimot renner anmeldelsene inn til Oslo-politiet fra irriterte fotgjengere og bileiere som er blitt bombadert med egg. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kan ha med plutselige sommertemperaturer å gjøre.

Men det har vært så mange irritasjonsanmeldelser de siste par dagene med påfallende likt handlingsmønster at Oslo-politiet nå prøver å finne ut: er det en slags stafett på gang, der utfordringen er å kaste egg fra blå eller mørke BMW'er ?

- Det må ha vært minst fem-seks slike saker i løpet av kort tid, alle fra nordøst i Oslo og sist fra Grorud stasjon like før klokka 22.30 mandag, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I den siste episoden meldte vitner fra om at fire personer i en blå eller mørk BMW cabriolet kastet egg mot en bil. Tidligere har eggene også truffet forbipasserende, sier Jøkling.

Bilnumre stemmer

I flere av sakene har anmelderne notert bilnumre som stemmer med virkelige eiere av BMWer.

- Nå har det blitt så mye av dette at vi tar en ringerunde til bileierne. Cabrioleten fra Grorud stasjon er ifølge skiltet hjemmehørende i Asker/Bærum-distriktet. Kanskje noen har lånt bil av pappa, undrer operasjonslederen.

- Kanskje det er en forsmak på russefeiringen?

- Vel, mandag kveld måtte vi gi advarsler til 15 russ fra Follo som begynte å slåss seg imellom på en bensinstasjon på Mortensrud. Men det er ingen åpenbar sammenhengen med eggkasting fra BMW, sier Oslo-politiets operasjonsleder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media