Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser europeisk mann mellom 35 og 45 år

Jakter mannen som skjøt en fotograf i fransk redaksjonslokale.

PÅ KAMERA: Bilde fra overvåkingskameraet i resepsjonsområdet til avisen Libération viser en mann med skytevåpen. Mannen, som skjøt og såret en fotograf, var tirsdag formiddag fortsatt på frifot. Foto: Reuters / NTB scanpix
PÅ KAMERA: Bilde fra overvåkingskameraet i resepsjonsområdet til avisen Libération viser en mann med skytevåpen. Mannen, som skjøt og såret en fotograf, var tirsdag formiddag fortsatt på frifot. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi etterlyser en europeisk mann i 35-45-årsalderen og har bedt øyenvitner om å melde seg. Men tirsdag morgen var mannen fortsatt som sunket i jorden, ifølge avisen Le Parisien.

En 23 år gammel fotograf ligger kritisk såret på sykehus etter angrepet i den franske avisredaksjonen. Halvannen time etter angrepet i Libération, løsnet mannen også skudd utenfor en bank i bydelen La Défense i den franske hovedstaden.

Øyenvitner beskriver mannen som «rolig og målrettet», som en som «var fullt klar over hva han gjorde».

Til tross for at politiet både satte inn helikoptre og store politistyrker for å jakte på mannen, mistet politiet sporet av ham mandag.

På bakgrunn av opptak fra videoovervåkingskameraer mener politiet at mannen er den samme som sist fredag stormet inn i redaksjonslokalene til nyhetskanalen BFMTV og truet journalistene som jobbet der.

Han viftet med et skytevåpen og ropte «neste gang vil jeg ikke bomme på dere», før han stakk av.

Den hardt skadde fotografen, som akkurat hadde begynt å jobbe i Libération, ble mandag operert for skuddskader i mage og bryst. Legene sier at de er mer optimistiske enn tidligere.

(NTB)

PÅ TOGSTASJONEN: Dette skal overvåkningsbilder av gjerningsmannen på en togstasjon i Paris. Foto: AFP / PREFECTURE DE POLICE DE PARIS / NTB scanpix
PÅ TOGSTASJONEN: Dette skal overvåkningsbilder av gjerningsmannen på en togstasjon i Paris. Foto: AFP / PREFECTURE DE POLICE DE PARIS / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media