Etterlyser fire menn

Politiet jakter nå på fire personer som er utpekt av flere vitner etter gjengdrapet i går kveld. Den angivelige gjerningsmannen skal være blant de fire. Drosjesjåfør henrettet En meningsløs bandekrig Fem store bandeoppgjør - Feil mann drept

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no får bekreftet at politiet ikke vet hvem som gjorde hva da en 27 år gammel A-gjengsympatisør ble skutt i magen og drept i går kveld.

Åtte personer er pågrepet etter drapet på Tøyen i Oslo i går kveld. Alle er av pakistansk opprinnelse, og i alderen 16 til 30 år. Flere av dem er personer politiet knytter til miljøene rundt A- og B-gjengen, bekrefter politiinspektør Reidar Bruusgaard overfor Dagbladet.no.

- Jourhavende jurist som var på vakt i natt tok ut en foreløpig siktelse for forsettlig drap mot flere av dem. Jeg regner med at ikke alle siktelsene vil bli overholdt etter at avhørene er gjennomført. Men det kan bli aktuelt med fengslinger i morgen, sier Bruusgaard.

Politivakt ved sykehus

Han vil ikke svare på om de pågrepne er villige til å forklare seg, eller om politiet kjenner til årsaken til drapet.

- Jeg vil holde kortene tett til brystet så tidlig i saken. Men jeg kan bekrefte det omrisset avisene i dag har gitt av hendelsesforløpet.

Elleve vitner til gjengoppgjøret ble avhørt i natt. Alle ble dimittert i morgentimene. Politiet regner med å bruke det meste av dagen på å avhøre de åtte pågrepne. Vaktleder Laila Back ved kriminalvakta i Oslo sa til Dagbladet.no i dag tidlig at avhørene går sakte.

- Et av vitnene var villig til å forklare seg, en annen kunne ikke forklare seg uten tolk og en tredje ville ha bistand av advokat før han uttaler seg. Det er uklart hva slags tilknytning de pågrepne har til saken. Vi har også avhørt han som ble knivstukket, uten at han bidro i særlig grad. Han ligger nå på Ullevål sykehus til observasjon, men er ikke livstruende skadd, sa Back.

Politiet sto i natt vakt utenfor Ullevål sykehus. De fryktet for sikkerheten til den 21 år gamle mannen som ligger knivskadd på sykehuset etter oppgjøret i går. 21-åringen skal tilhøre B-gjengen, og fikk fire knivstikk i ryggen under oppgjøret på en parkeringsplass på Tøyen.

Gjengmedlemmer har uttalt at drapet var et hevnoppgjør etter at B-gjengen skal ha følt seg ydmyket over lengre tid. Politiet framholder at de ikke vet hvorfor 27-åringen, en drosjesjåfør som skal ha sympatisert med A-gjengen, ble drept.

JAKT: Politiet jaktet i natt på mennene som er etterlyst etter drapet på 27-åringen.