Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser fører av mørk bil etter ulykken der Tom (16) ble drept

Skal ha kjørt bak siktede før ulykken.

DØDE: En 16 år gammel gutt døde i en ulykke på E6 ved Kløfra i Akershus seint lørdag kveld. Gutten hadde gått ut av en bil for å hjelpe en annen bil som hadde kjørt ut da han ble truffet av en tredje bil. Politiet etterlyser nå føreren av en bil som kjørte bak siktede før ulykken. Foto: Remi Presttun
DØDE: En 16 år gammel gutt døde i en ulykke på E6 ved Kløfra i Akershus seint lørdag kveld. Gutten hadde gått ut av en bil for å hjelpe en annen bil som hadde kjørt ut da han ble truffet av en tredje bil. Politiet etterlyser nå føreren av en bil som kjørte bak siktede før ulykken. Foto: Remi Presttun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tom Pettersen (16) fra Flateby ble påkjørt og drept på E6 ved Kløfta i Akershus lørdag kveld. En Oslo-mann i 20-åra er siktet for uaktsomt drap. Pettersen ble påkjørt da han prøvde å hjelpe føreren av en annen bil som hadde kjørt av veien.

Politiet etterforsker hendelsen, men siktede har ennå ikke tatt stilling til siktelsen og ble i går løslatt etter avhør med romerikspolitiet.

Politiet har i dag mottatt overvåkningsbilder fra Veitrafikksentralen som viser dødsulykken.

Nå ber politiet spesifikt føreren av en mørk personbil om å melde seg for politiet.

Kontakt med fører - Videoen har ganske dårlig kvalitet, men gir oss noe info. Blant annet vil vi svært gjerne ha kontakt med føreren av en mørk bil som ligger bak BMW-en som forårsaket dødsulykken, sier politiadvokat Laila Totland Langstrand i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge Langstrand lå den mørke bilen noen hundre meter bak Oslo-mannen i 20-åra som nå er siktet for uaktsomt drap.

- Vedkommende i den mørke personbilen kan forhåpentlig si noe om vedkommendes kjøring. Vi ser på videoen at han bremser opp og stopper, sier Langstrand.

Langstrand sier det ikke er noen tegn på at den siktede mannen i 20-åra kjørte for fort. Han er i dag ikke avhørt, men politiet har gjennomført avhør av flere vitner som passerte stedet lørdag kveld.

Det gjennomføres også tekniske undersøkelser av bilene som var involvert i ulykke. 16 år gamle Tom Pettersen er også blitt obdusert, men politiadvokaten kjenner ennå ikke innholdet i obduksjonsrapporten.

- Vi ønsker å få mest mulig info og nøste opp i de løse trådene før vi avhører siktede på nytt, opplyser hun.

Politiet har ingen grunn til å tro at ulykkessjåføren hadde promille, selv om de ikke har fått resultatene etter den rutinemessige blodprøven som er tatt av ham.

- Det er ingen tvil om at han har mistet kontrollen over bilen, spørsmålet er om han kan lastes for det eller ikke - slik som føret og været var. Det er det vitneavhørene, hans avhør og de tekniske undersøkelsene skal gi svar på, sa Langstrand til Dagbladet i går.

- Vi må undersøke om det er hastighet eller uoppmerksomhet som er årsaken, og hva som gjør at han mistet kontrollen over bilen, sier
Langstrand.

Minnes av venner Camilla Helgesen fra Roverud utenfor Kongsvinger var en av de to vennene som var sammen med Tom da han ble påkjørt. De tre gikk ut for å hjelpe til på skadestedet. Det var svært kaldt lørdag kveld, og 16-åringen skal ha gått mot bilen igjen for å hente jakker til Camilla og kjæresten hennes da han ble truffet av bilen til den nå drapssiktede mannen.

Camilla skrev i kveld en siste hilsen til Tom. Camilla og hennes pårørende har gitt Dagbladet tillatelse til å trykke hilsenen, for å hedre Tom Pettersens minne.

Vi stoppet for å hjelpe til i en annen ulykke, og kort tid etter kom det en tredje bil i stor fart som dessverre traff Tom rett foran øynene våres. Du brukte de siste timene dine på noen av favorittingene dine, sammen med gode venner og med masse glede og bra humør. Det er utrolig trist det skulle ende sånn her, jeg håper du har det bra der du er nå. Hvil i fred, Tom.

Dagbladet snakket søndag kveld med føreren av den første ulykkesbilen - som så Tom bli påkjørt, og som forsøkte å redde 16-åringens liv. Han fortalte om et voldsomt smell da ulykkesbilen krasjet inn i en parkert bil på skadestedet.

- Da var det en person som ropte: «Kom og hjelp oss, det ligger en gutt under bilen». Da så jeg at det var en gutt som lå på asfalten, under bilen. Vi var sikkert 5-6 personer som samarbeidet om å få ham ut fra under bilen, vi ga førstehjelp og tok av oss jakkene våre og la dem rundt ham, vi tenkte at det var lurt at han holdt seg varm til ambulansen kom, fortalte mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media