Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser framdrift i livbåt-utbedringer

Anbefalingene for livbåter på norsk sokkel er klare, men operatørene er trege med å etterkomme dem.

LIVBÅTER: Petroleumstilsynet etterlyser framdrift.

Foto: TORBJØRN GRØNNING / Dagbladet
LIVBÅTER: Petroleumstilsynet etterlyser framdrift. Foto: TORBJØRN GRØNNING / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Anbefalingene for livbåter på norsk sokkel er klare, men operatørene er trege med å etterkomme dem. Nå rasler Petroleumstilsynet med sablene.

Siden oppstarten i 2005 har OLFs livbåtprosjekt sørget for at frittfall-livbåtene på norsk sokkel er blitt sikrere. Nå har de lagt bak seg fase to av livbåtprosjektet: Problemene er avdekket, løsninger skissert og operatørene varslet om hva som må gjøres med situasjonen.

- Innsatsen fra næringen må berømmes, det er gjort enormt mye. Det som er skuffende, er mangelen på framdrift når vi sjekker selskapenes implementering av de nødvendige tiltakene, sier direktør Magne Ognedal i Petroleumstilsynet til NTB.

Sikker evakuering

Ifølge regelverket skal personell på innretninger kunne evakueres raskt og effektivt til et sikkert område under alle værforhold. Om været gjør det umulig å evakuere via bruer eller med helikopter, så er livbåter neste utvei. Og er ikke sikkerheten ved bruk av livbåtene garantert, så skal de heller ikke brukes. Petroleumstilsynet har gjort det helt klart at de ikke vil fire en tomme på dette kravet.

- Det eneste alternativet til trygg evakuering er å stenge operasjonen, slår Ognedal fast.

Vinteruvær

Sist vinter hendte det flere ganger at installasjoner på norsk sokkel måtte evakueres og produksjonen midlertidig stanses fordi det brygget opp til uvær. Mannskapet ble da evakuert før uværet satte inn for fullt - for sikkerhets skyld.

- Vi vil følge opp selskapene og håper næringen gjør det som er nødvendig, slik at vi slipper å bruke formelle virkemidler kommende vinter, sier Ognedal.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media