Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser gjerningsmann som trolig var ikledd kvinneklær og parykk

En drept og en hardt skadet på Etterstad i går kveld. Mann siktet for drap og drapsforsøk.

PARYKK: Denne jakka og parykken ble funnet ikke langt fra åstedet. Politiet tror den etterlyste 47-åringen hadde kledd seg ut. Foto: Politiet
PARYKK: Denne jakka og parykken ble funnet ikke langt fra åstedet. Politiet tror den etterlyste 47-åringen hadde kledd seg ut. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet jakter på 47 år gamle Gianluca Ros, alias Almir Ros, for drap og drapsforsøk på Etterstad i Oslo i går kveld. Den mistenkte gjerningsmannen er italiensk, som ifølge vitner skal ha vært ikledd kvinneklær og parykk.

- Han har brukt to ulike fornavn. Både Gianluca og Almir. Han er 47 år, og han er italiensk. Vi ønsker opplysninger om hvor han befinner seg nå, eller hvor han kan befinne seg. Og om noen har hatt kontakt med ham - også via nettet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Han er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

- Siden lørdag kveld har vi vært i jevnlig kontakt og innhentet informasjon fra Italia via Kripos, sier Metlid, som leder for seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

- Ventet på dem Voldsepisoden skjedde innendørs i en trappeoppgang ved den avdøde 40-åringens bopel. Den skadde mannen bodde sammen med den drepte. De to skal ha hatt et forhold over lengre tid, opplyser Metlid.

- De to hadde vært på reise, og var på vei til å låse seg inne da gjerningsmannen slo til.

Ifølge politiet er det en kobling, altså en personlig relasjon, mellom den etterlyste 47-åringen og mannen i midten av 30-åra som nå ligger hardt skadd på sykehus.

- Dette framstår altså ikke som et angrep på tilfeldige. Det er viktig å få fram til befolkningen, sier Metlid.

Hadde kvinneklær Det har vært søk i hele natt etter 47-åringen. Samtidig har man sikret spor og avhørt vitner.

- Det er opplysninger om at gjerningspersonen kan ha vært kledd i kvinneklær. Vitner har beskrevet en lys parykk. I tillegg har vi også funnet både en parykk og ei jakke, sier Metlid.

ETTERLYST: Han har brukt to ulike fornavn. Både Gianluca Ros og Almir Ros. Han er 47 år, og han er italiensk. Foto: Jørn Moen
ETTERLYST: Han har brukt to ulike fornavn. Både Gianluca Ros og Almir Ros. Han er 47 år, og han er italiensk. Foto: Jørn Moen Vis mer

Denne ble funnet i retning mot Alnaelva - langs en sti som går opp til boligområdet der angrepet skjedde. Politiet tror gjerningspersonen løp i den retningen.

Politiet meldte først at det var brukt kniv i angrepet, men har nå trukket det tilbake.

- Det er tydelig at de har vært utsatt for vold ved bruk av et redskap. Vi ønsker ikke å si noe mer om redskapet, av hensyn til etterforskningen, sier Metlid.

Svært alvorlig skadd Politiet fikk melding om den dramatiske voldsepisoden på Etterstadkroken 5 E i Oslo ved 22.49 i går kveld. Politi og ambulanse kom raskt til stedet, men ved ankomst på sykehuset ble det ene offeret, en etnisk norsk mann (40), erklært død.

Den andre mannen, en norsk mann i 30-åra, er behandlet for omfattende og alvorlige skader, men skal i dag være stabil.

Etterlyser gjerningsmann som trolig var ikledd kvinneklær og parykk

- Han har hele veien vært betegnet som svært alvorlig skadd. Han ble operert i natt. Den siste oppdateringen vi har på han i ettermiddag er at han er stabil, sier Metlid.

Politiet ber de som skulle ha opplysninger om å ringe 22669600 eller sende mail til kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling