Etterlyser haglemann med navn og bilde

Politijakt på 22-åring i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet jaktet søndag kveld fortsatt på 22-åringen som natt til lørdag truet flere politifolk med hagle i Sandefjord. Etter flere trusler i løpet av søndagen, har politiet intensivert jakten på mannen søndag.

Politiet har også etterlyst mannen med navn og bilde, i forbindelse med at han er mistenkt for ran og alvorlige trusler. De opplyser at mannen er 22 år gamle Lars Helland Steier fra Sandefjord.

- Bakgrunnen for etterlysningen er en totalvurdering av saken som har pågått hele helga, og de hendelsene mannen har vært involvert i. Basert på den løpende utviklingen søndag, har vi funnet det riktig å etterlyse mannen. Vi karakteriserer ham som farlig, og ber publikum vise aktsomhet hvis de treffer mannen, sier jourhavende jurist ved Vestfold politidistrikt, Jan Helge Palm, til Dagbladet.no.

Steier er 196 cm høy, har svært kort rødlig hår. Sist han ble observert hadde han mørke klær, blant annet en mørk hettegenser. Han bar da på en motorsykkelveske og var iført mørke hansker, opplyser politiet i en pressemelding.

Vestfold politidistrikt ønsker også tips fra publikum om mannen.

Ranet til seg pistol

Det var natt til lørdag at en person truet politiet i Sandefjord med våpen, men han ble ikke pågrepet da. Mannen rettet et gevær, trolig en hagle, mot en av tjenestemennene, og senere på natten tilranet den 22 år gamle gjerningsmannen seg en pistol fra en privatperson.

Haglemannen har imidlertid fortsatt med den truende adferden. Lørdag kveld oppsøkte tre ungdommer i Stokke gjerningsmannen som da truet disse tre med et håndvåpen.

Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO
Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO Vis mer

- Han har også truet folk i løpet av søndagen, men vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om hvor dette skal ha skjedd, sier Palm.

Ikke tatt

Politiet vil ikke gå ut med når intensiveringen av søket etter mannen tok til i dag.

Ingen er foreløpig pågrepet.

- Vi leter fremdeles med full styrke, sier jourhavende jurist ved Vestfold politidistrikt, Jan Helge Palm, til Dagbladet.no kl. 21.45.  

22-åringen er ikke pågrepet kl. 23.35, opplyser operasjonssentralen i Vestfold politidistrikt.

Etterlyser haglemann med navn og bilde
ETTERLYST: Lars Helland Steier (22) er etterlyst for ran og trusler, og karakteriseres som farlig.