Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser hele familien etter barnebortføring

Planlag angrep på barnevernsansatte i minst to uker, ifølge østfoldpolitiet.

ETTERLYST: Musheer Nadheer Mustafa (36) og Khalidah Yaseen Al-Khalidi (33) er på flukt med sine tre barn som skulle vært i barnevernets omsorg. Foto: POLITIET
ETTERLYST: Musheer Nadheer Mustafa (36) og Khalidah Yaseen Al-Khalidi (33) er på flukt med sine tre barn som skulle vært i barnevernets omsorg. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): De irakiske foreldrene som skal ha fått hjelp av maskerte menn til å mishandle og tape fast to barnevernsansatte under en bortføring av tre av parets barn i Sarpsborg, blir nå etterlyst med navn og bilde:

• Far: Musheer Nadheer Mustafa (36)

• Mor: Khalidah Yaseen Al-Khalidi (33)

Ekteparet er irakiske statsborgere, men har bodd i Norge i flere år. Barna som politiet så raskt som mulig vil ha tilbake i barnevernets omsorg, er deres døtre på 13 og 14 år og en 6 år gammel sønn.

Politiet opplyser at det er utstedt rettslig pågripelsesordre på foreldrene, og at de er etterlyst internasjonalt gjennom Schengen-systemet og Interpol. Etterforskerne ønsker også tips om ekteparets bil, en rød Mitsubishi Outlander med registreringsnummer AE 25336.

-  Påtalemyndigheten har utvidet siktelsen mot foreldrene. Siktelsen omfatter nå i tillegg til frihetsberøvelsen også omsorgsunndragelse samt vold og trusler mot offentlige tjenestemenn, skriver politiadvokat Morten Lundén i en pressemelding i kveld.

Mye tyder nå på at bortføringen kan ha vært planlagt lenge.

 — Etterforskningen viser at dette har vært kjent av enkelte i 14 dager. De som har visst om dette, er bekjente av barna, sier kriminalsjef Tore Abrahamsen i østfoldpolitiet til tv2nyhetene.no.

Overfallet i Sarpsborg skjedde på lørdag.

De to barnevernsansatte var på hjemmebesøk for å gjennomføre et kontrollert samvær mellom tre barn og deres foreldre. Etter en stund kom flere maskerte personer inn i huset.

De to barnevernsansatte ble utsatt for vold, og deretter tapet fast. Deretter forsvant foreldrene, barna og de maskerte mennene fra huset.

Ifølge politiet var representantene fra barnevernet tapet fast i flere timer før de ble befridd av en ukjent person.


BARNA: De tre barna som er savnet er 6, 13 og 14 år gamle. Foto: POLITIET / PRIVAT
BARNA: De tre barna som er savnet er 6, 13 og 14 år gamle. Foto: POLITIET / PRIVAT Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!