Etterlyser homsepub-gjester

Politiet ber om hjelp fra det homofile miljøet til å løse drapet på Thor Aasvestad (47). De oppfordrer alle som var på London Pub den 17. mai til å ta kontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har bare fire-fem personer latt høre fra seg. Disse har fastslått at Thor Aasvestad var på homsepuben London Pub i Oslo bare timer før han ble drept. Ingen vitner har derimot sett Aasvestad forlate stedet eller observert ham på hjemveien.

Politiet har ikke oversikt over hvor mange som var innom puben om kvelden 17. mai, men de ønsker å komme i kontakt med samtlige. Politiet har tidligere hatt problemer med å etterforske kriminalitet i homofile miljøer.

- Disse personene har ingenting å frykte ved å ta kontakt med politiet. Selv om de ikke har sett Aasvestad, kan de ha interessante opplysninger. Vi vil prøve å kartlegge hvem som var på London Pub denne kvelden, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Han utelukker ikke at drapsmannen kan ha vært til stede på puben sammen med Aasvestad drapskvelden. I dag har politiet avhørt naboer og pubgjester. De vil konsentrere seg om homsemiljøet på London Pub i dagene framover.

- Fortsatt er det ingenting som peker i en spesiell retning. De mest interessante vitnene tror vi likevel vi vil finne på London Pub, sier Abrahamsen til Dagbladet :på nettet.

Han oppfordrer samtlige gjester som var innom London Pub på nasjonaldagen om å ringe telefonnummer 22 66 84 10 på dagtid. Særlig tidsrommet klokka 22 til midnatt er interessant.

- Det går veldig opp og ned i vår erfaring med dette miljøet. Folkene har vegret seg for å samarbeide med politiet i drapssaker tidligere. Vi håper dette er et tilbakelagt stadium, og at alle vil hjelpe oss med å finne drapsmannen, sier Abrahamsen.

Han vil ikke gå i detalj når det gjelder de tekniske funnene fra drapsleiligheten, men han legger ikke skjul på at politiet er avhengige av vitneobservasjoner for å løse drapsgåten.

- Det er ved å snakke med folk vi kan finne Aasvestads morder, fastholder han.

Det politiet vet er at Aasvestad var i live meget kort tid før midnatt 17. mai. Flere uavhengige vitner har sett ham i live. Klokka 01.45 gikk brannalarmen i Aasvestads bygård i Bidenkaps gate 2, ti minutters gange fra puben. Da brannfolkene hadde slukket flammene, fant de 47-åringen død i ruinene. Først fredag formiddag fikk politiet obduksjonsrapporten: Aasvestad døde som følge av stump vold, og gjerningsmannen tente på for å skjule sporene.

Politiet har gjort gjentatte rundspørringer i offerets bygård, og det har gitt klare indikasjoner på at drapsmannen har rømt ved 01.30-tida. Flere naboer hørte smell fra utgangsdøra om lag 15 minutter før brannalarmen ble utløst. Politiet tror at brannalarmen i Aasvestads leilighet gikk tidligere, men at ingen har hørt den.

De har også sjekket døralarmen til leiligheten, og den var ikke koblet ut. Dette er et sterkt tegn på at gjerningsmannen ikke har brutt seg inn, men blitt sluppet inn av drapsofferet. En nabo forteller til Dagbladet at han hørte høy teknomusikk, etterfulgt av et kraftig dunk fra Aasvestads loftsleilighet om lag klokka 01.15.