Etterlyser hundelufter etter drapet

Kan ha sett eller hørt noe. Hittil ukjent kvinnelig vitne har trolig meldt seg.

FINKJEMMER FUNNSTEDET: Teknikere fra politiet og Kripos søker gjennom et søppelrom etter spor som kan hjelpe dem i jakten på en eller flere gjerningsmann etter at en 18 år gammel mann ble funnet drept i Kongsvinger natt til søndag. Foto: FRANK KARLSEN
FINKJEMMER FUNNSTEDET: Teknikere fra politiet og Kripos søker gjennom et søppelrom etter spor som kan hjelpe dem i jakten på en eller flere gjerningsmann etter at en 18 år gammel mann ble funnet drept i Kongsvinger natt til søndag. Foto: FRANK KARLSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


KONGSVINGER/OSLO (Dagbladet): Politiet står fremdeles på bar bakke i jakten på den eller de som drepte den 18 år gamle mannen i Kongsvinger natt til søndag.

Mannen ble funnet ille tilredt og skal ha hatt flere kuttskader i hodet og på kroppen. Ifølge vitner skal halsen hans ha blitt skåret over.

Tidlligere i dag etterlyste politiet i Hedmark et hittil ukjent vitne om å melde seg. Kvinnen kan ha sett drapsofferet bare minutter før han ble funnet drept på gressplenen utenfor en av oppgangene i pensjoniststrøket Iduns veg på Langeland i byen.

- Det er mulig vedkommende har meldt seg nå. Hva vitnet vet skal vi finne ut nå, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til Dagbladet.

Kvinnen har forklart til lokalavisa Glåmdalen at hun så to menn gå i retning av boligblokka like ved funnstedet. Kvinnen skal ha gjenkjent den ene som den drepte 18-åringen. Kvinnen fortalte at de stod og pratet ivrig eller diskuterte.

Observasjonen skal ha skjedd i 00.45-tida, bare 35 minutter 18-åringen ble funnet.

Etterlyser hundelufter
Politiet ber alle som mener de kan sitte med informasjon av interesse om å melde seg. Politiet er spesielt interessert i å komme i kontakt med mann som luftet en hund i det aktuelle tidsrommet natt til søndag.

- Det er en person som skal ha luftet en hund ved Langeland i tidsrommet cirka 00.30-tida natt til søndag. Vi vet ikke om denne personen har sett eller hørt noe, og kanskje vet han det ikke selv. Derfor er det veldig viktig at han melder seg, anmoder Johnsen Dahl.

I samarbeid med Kripos leter politiet fremdeles etter et eventuelt drapsvåpen.

- Vi vet ikke hva slags våpen som er brukt. Vi avventer den foreløpige obduksjonsrapporten som vi ikke har fått svar på ennå. De skal få ro til å gjøre jobben sin, sier Johnsen Dahl.

Politiet har ikke kommet i kontakt med alle 18-åringens pårørende ennå, og venter dermed med å offentliggjøre identiteten til offeret.

Tør ikke gå ut
Samtidig som politiet etterforsker på spreng, strømmer venner og kjente av offeret, til funnstedet. Naboene i blokka er sjokkerte over hendelsen og forteller til Dagbladet at de synes det er ekkelt at det muligens går en drapsmann løs i nabolaget.

Venner og bekjente av den avdøde samlet seg også i dag foran blokka der han ble funnet.

- Han var en god klassekamerat og en gladgutt, forteller ei venninne.

De synes det er skummelt at politiet ikke har funnet drapsmannen.

- Det kan være hvem som helst. Jeg håper det ikke er noen vi kjenner godt, men jeg håper de finner ham, sier en annen venninne til Dagbladet.

De forteller at det er mange i vennegjengen som ikke tør å bevege seg utendørs.

Alle beskriver 18-åringen som stille og rolig, og litt innesluttet. Han skal ha hatt få venner, og de fleste var jenter.

- Jeg så han i går, og da var han helt normal.

- Forstår det ikke
Vennene hans gir Dagbladet forskjellige forklaringer over hva som hendte.

- Han hadde krangla med noen på byen, og hadde prøvd å komme seg unna, sier ei jente som kjente ham godt.

- Han skulle på fest lengre bort i gata, sier en annen.

Christina Lysen Lyvik (19) er overrasket over historien om at han hadde kranglet med en person som hun leste om i avisa.

- Jeg kan ikke skjønne at noen kan gjøre ham noe vondt, sier hun.

SØKER: Politiet fortsatte i dag søket etter et foreløpig ukjent drapsvåpen. Foto: FRANK KARLSEN
SØKER: Politiet fortsatte i dag søket etter et foreløpig ukjent drapsvåpen. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer