Etterlyser hvit Saab og mørk van

Politiet tror ranerne kan ha brukt en hvit Saab med svenske skilter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) STAVANGER: Under pressekonferansen i Stavanger tirsdag ettermiddag gikk politiet ut og etterlyste en hvit Saab 9-3 Sport Sedan, som de tror ble brukt under det brutale ranet i Stavanger.

Trenger publikums hjelp

Bilen har svenske skilter, med registreringsnummer UOB 091, og er identisk med bilen som ble stanset i trafikkkontroll på Tjensvoll i Stavanger søndag.

Bilen ble leid i Gøteborg 2. april, og levert tilbake 6. april. Politiet tror bilen er brukt av minst en av dem som nå sitter i varetekt i Sverige, og er svært interessert i tips fra publikum.

- Vi er interessert i alle opplysninger om denne bilen. Det er viktig for oss å få opplysninger om både denne bilen, og andre biler som kan antas å ha vært i forbindelse med den, sier politi-inspektør Ernst Krisitian Rossebø til Dagbladet.

Mørk van

Politiet ønsker også tips om en mørk van med blålys og sirener, som kjørte i høy hastighet på Nordsjøveien ved flyplassen samme morgen. Vanen kjørte sydover mot Ølberg. Politiet er spesielt i vitneobservasjoner av kjøretøyet i timen mellom 8.45 og 9.45.

- En av de største sakene

80 politietterforskere jobber nå intenst med å oppklare det brutale ranet av Norsk Konantservice forrige mandag.

- Jeg tror nok dette er en av de aller største sakene i Norge, kanskje den aller største, sier politioverbetjent Arnfinn Sandstad i Kripos til NTB.Har du tips du tror kan være relevante? Ring politiet på 51 89 91 10

FLUKTRUTA? På en pressekonferanse mandag viste politiet fram tre kart, over Domkirkeplassen, den antatte fluktruten og stedet hvor tre biler ble funnet brennende etter ranet, med alle sikre vitneobservasjoner tegnet inn. Politiet vil gjerne ha flere observasjoner av mistenkelige personer i disse områdene fra tiden før ranet. Blåfirkant er politibil, blå runding er politimann, grønn firkant er biler brukt av ranere, rød runding er personer som utførte ranet og gul runding er sivil person/gissel.
ETTERLYSER HVIT SAAB: Politi-inspektør Ernst Krisitian Rossebø

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer