Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser luftpistolkjøper

Kjøpte våpen og ammunisjon samme dag som fem ble skutt i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker å komme i kontakt med en ung mann som torsdag ettermiddag kjøpte en luftpistol og ammunisjon i Bogstadveien i Oslo. Han blir satt i forbindelse med skyteepisoden i Oslo torsdag.  

Torsdag kveld ble fem personer beskutt med luftpistol på åpen gate ved Majorstua i Oslo vest. Politiet har foreløpig få spor å gå etter, men bruker store ressurser på saken.

- Det har ikke kommet fram flere detaljer under etterforskningen. Vi ønsker nå kontakt med vitner og publikum som kan ha sett noe. I tillegg vil vi gjerne komme i kontakt med en ung mann som torsdag ettermiddag kjøpte et luftvåpen hos Intersport Bogstadveien, sier overbetjent Berit Brandsnes ved Majorstua politistasjon til NTB.

Ingen ble alvorlig skadd av skuddene, men politiet iverksatte et omfattende søk etter gjerningsmannen. Politiet tror samme person løsnet alle skuddene, og den antatte gjerningsmannen skal ha nordisk utseende og var iført en T-skjorte.

- Det er snakk om en personbil med en til to personer. Selv om skuddene falt i Oslo vest, utelukker vi ikke at bilen kan ha vært andre steder i byen, sier Brandsnes.

Politiet fikk melding om den første skyteepisoden klokka 18.02. En kvinne var da skutt i armen i Slemdalsveien på Majorstua. Klokka 18.30 fikk politiet inn en ny melding om en kvinne som var beskutt i Holmenkollveien 85. Klokka 20.26 ble en mann og en kvinnelig syklist beskutt vet Jet-stasjonen i Kirkeveien, like i nærheten av Ullevål universitetssykehus. Senere ble det meldt om en femte person som var beskutt i Sognsveien ved Ullevål stadion.

(NTB)

FEM SKUTT: Syklisten på bildet ble truffet mens han syklet i Sognsveien på Ullevål. Han fikk lettere skader. Foto: TRULS GRANDE
FEM SKUTT: Syklisten på bildet ble truffet mens han syklet i Sognsveien på Ullevål. Han fikk lettere skader. Foto: TRULS GRANDE Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!