Etterlyser lyshåret kvinne

Politiet etterlyser en lyshåret kvinne som skal ha tatt kontakt med portvakta ved kornmøllen Cerealia Foods etter drapet på Sandaker i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kvinnen kom løpende inn her og søkte tilflukt ganske nøyaktig klokka 6.30. Hun var skremt og redd over skytingen ute i gata. Hun sa hun så at de som skjøt hadde kommet løpende mot henne, oppover veien, sier portvakta ved fabrikken til NTB.

Etter kort tid gikk kvinnen igjen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med kvinnen for at hun skal fortelle hva hun har så av skytedramaet i Sandakerveien.

På vei til jobb

23 år gamle Quoc Hong Nguyen døde av skadene. Han er av vietnamesisk opprinnelse, men norsk statsborger, opplyser politiet. En 22 år gamle mann av pakistansk opprinnelse, også han norsk statsborger, ligger skadd på Ullevål universitetssykehus.

Politiet opplyser at begge ofrene sonet dommer ved Sandaker overgangsbolig. De var på vei til jobb da de ble beskutt.

Flere aviser skriver i dag at Sandaker-drapet kan ha sammenheng med drapet på Zia Anwar (23) som ble funnet død i en utbrent bil i Arendal i mars i fjor. Flere personer er siktet i denne saken, som kommer opp for retten i september.

Pressekonferanse

Også et gjengoppgjør i Hausmannsgate i Oslo i september 2000 knyttes til skytingen. Da en bil med medlemmer av B-gjengen stoppet for rødt lys kom plutselig flere bevæpnede medlemmer av A-gjengen ut av biler som var på vei i motsatt retning. Fra kloss hold ble det avfyrt flere skudd, og en av medlemmene i B-gjengen ble truffet av en kule i låret.

Politiet har pressekonferanse på politihuset klokka 16. Dagbladet.no kommer tilbake med siste nytt rett etterpå.

(NTB)