Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser mann

Politiet etterlyser nå en mann som gikk sammen med Tone (23) i sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/HAMAR (Dagbladet.no): Den savnede Tone Engelund var på restauranten Stallgården i Torggata på Hamar natt til søndag. Hun forlot stedet ved to-tida om natta, ifølge en dørvakt som har sett bilde av kvinnen etter at hun ble meldt savnet av familien.

Det var siste sikre observasjon av 23-åringen, helt fram til politiet i dag gikk ut med et bilde av henne.

Nå etterlyser politiet en mann som ble sett sammen med Engelund cirka klokka 02.30. De gikk da mellom Docile og McDonalds i Hamar sentrum.

Mannen er 1,85 høy, slank og har mørkt kortklipt hår. Han har et norskt utseende og gikk i lyse olabukser, hvit skjorte, sort dressjakke og sorte sko.

- Vi ønsker kontakt med denne mannen slik at vi kan få avhørt ham som vitne, sier politioverbetjent Kåre Egil Roko ved Hamar politistasjon.

I tillegg søker politiet etter Engelund med helikopter i området rundt Mjøsa, og med hunder der foreldrene bor på Løten.

Etterlot eiendeler

Hamar Arbeiderblad skriver at en venn av henne ble bedt om å passe på veska hennes, da hun trolig skulle danse på utestedet. Han fant henne derimot aldri igjen, og tok med seg veska.

I veska ligger fortsatt lommeboka, nøklene til leiligheten og mobiltelefonen hennes. Det er heller ikke registrert kontantuttak som tyder på at hun skal ha kontanter av betydning.

Dette gir grunn til å tro at hun trolig ikke har forsvunnet av egen vilje. Politiet sier likevel at de fortsatt behandler dette som en savnet-sak, selv om de ikke kan utelukke at Engelund har vært utsatt for noe kriminelt.

Politiførstebetjent Arild Olsen ved Hamar politistasjon sier også at 23-åringen karakteriseres som en pliktoppfyllende kvinne som aldri har vært borte fra jobben.

Kan ha dratt mot foreldrene

Kvinnen etterlyste veska si i baren flere ganger, men der hadde de ikke fått inn noen veske. Kameraten hennes hadde imidlertid veska hele tida, men da han ikke fant henne gikk han hjem. Dagen etter forsøkte han å få kontakt med henne, uten å lykkes.

23-åringen bor i ei blokk i Østre gate, rundt ti minutters gange fra Stallgården. Men siden hun etter at hun forlot utestedet uten å ha nøkler til leiligheten, kan hun ha valgt å finne seg et annet sted å overnatte.

Politiet utelukker derfor ikke at hun kan ha forsøkt å skaffe seg skyss til foreldrene på Løten, hvor hun skulle spise middag på søndagen.

Politiet har avhørt sju-åtte vitner i løpet av ettermiddagen og kvelden, uten at det har framkommet opplysninger som kan forklare hvorfor hun er forsvunnet.

- Vi har avhørt de vitnene vi har, både folk som var på Stallgården, nære venner og familie. Men det er ikke kommet fram noe nytt i avhørene, sier politioverbetjent Kåre Egil Roko ved Hamar politistasjon til Dagbladet.no.

Det er uklart hvor 23-åringen hadde tenkt seg da hun gikk fra utestedet.

- Vi vet ingenting om hvilken retning hun har gått, sier Roko.

Ikke sjekket opptak

Politiet har ikke fått informasjon som tyder på at det har vært noen uoverensstemmelser på Stallgården før kvinnen gikk.

- Vi har nå startet innhentingen av videobånd fra området, men vi har ikke sett gjennom dem ennå, sier Roko.

23-åringen er 164 centimeter, og beskrives som slank. Hun har kort hår, som er farget svart, og blå øyne. Kvinnen var iført olabukse og svart jakke med hette, brun jakke under og svarte, spisse støvletter.

<B>FORSVUNNET:</B> Politiet etterforsker fortsatt saken som en savnet-sak. 23 år gamle Tone Engelund har vært borte siden natt til søndag.
SIST SETT: Engelund ble sist sett på Stallgården i Hamar, ved to-tida natt til søndag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media