Grov vold i Horten:

Etterlyser maskerte menn med slagvåpen

Politiet har ikke pågrepet noen etter den grove voldsepisoden i Vestfold natt til lørdag. Maskerte menn skal ha stått bak volden, får Dagbladet opplyst.

HOPPET UT AV VINDU: To av de tre skadde skal ha hoppet ut av vinduet i tredje etasje for å unnslippe gjerningsmennene, bekrefter politiet til Dagbladet. Foto: Peder Gjersøe
HOPPET UT AV VINDU: To av de tre skadde skal ha hoppet ut av vinduet i tredje etasje for å unnslippe gjerningsmennene, bekrefter politiet til Dagbladet. Foto: Peder Gjersøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Blodpølen utenfor inngangspartiet til den lille bygården i Storgata i Horten var uttørket, men ikke utvasket lørdag formiddag.

Her ble tre unge menn funnet skadd i 05-tida lørdag morgen etter det politiet har karakterisert som en grov voldsepisode i Vestfold-byen natt til lørdag.

Én av de fornærmede er fremdeles kritisk skadd, og får behandling på Ullevål sykehus etter å ha blitt fløyet dit lørdag kveld.

Nå får Dagbladet opplyst at de tre fornærmede i den grove voldssaken ble oppsøkt av flere menn som skal ha vært maskerte og ikledd svarte klesplagg.

Hadde slagvåpen

Politiet bekrefter, etter å ha blitt forelagt Dagbladets opplysninger, at gjerningsmennene var sortkledde og maskerte.

- Det jeg også kan si er at de hadde med seg en form for slagvåpen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Dagbladet.

Etter det Dagbladet er kjent med skal det ha vært en form for batong.

Politiet bekrefter også overfor Dagbladet at to av de tre fornærmede skal ha hoppet ut av vinduet fra tredje etasje, formodentlig for å unnslippe volden som fant sted inn i den aktuelle leiligheten.

- Det er riktig.

Ber om tips

Mandag ettermiddag gikk politiet ut og etterlyste vitneobservasjoner fra Horten i det aktuelle tidsrommet.

Politiet er fremdeles interessert i tips, og ber alle som kan ha sett flere sortkledde menn i området rundt Storgata i tidsrommet fra klokka 04.00 til klokka 06.00 om å ringe tipstelefonen til politiet.

Nummeret dit er 476 96 500.

- Vi vil gjerne ha flere vitneopplysninger, sier politiinspektør Sakrisvold.

Flere undersøkelser

Den aktuelle leiligheten de tre fornærmede befant seg, samtlige unge menn, ligger rett overfor en pizzarestaurant. Like i nærheten er det også flere utesteder, andre restauranter, en minibank og en taxisentral.

Politiet har de siste dagene samlet inn og gått gjennom overvåkningsvideo fra området, men det er uklart om noen av kameraene har fanget opp gjerningsmennene.

På tirsdag ble det gjort ytterligere krimtekniske undersøkelser på stedet, skriver lokalavisa Gjengangeren.

To til Ullevål

To av de tre fornærmede ble fraktet til Ullevål sykehus for behandling, den tredje fornærmede ble fraktet til sykehuset i Tønsberg, fortalte politiet i en pressemelding mandag.

Tilstanden til den ene fornærmede er fortsatt kritisk. Tilstanden til den andre fornærmede som ble sendt til Ullevål sykehus var først alvorlig, men bedret seg i løpet av helgen, ifølge politiet.

Han ble avhørt av politiet søndag.

Den tredje fornærmede, som ikke fikk alvorlige fysiske skader, ble også avhørt søndag.

Politiet har ingen mistenkte eller siktede i den alvorlige voldssaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer