KORONAVIRUSET

Etterlyser matberedskap

- Coronakrisa bør være en påminnelse til oss alle om hvor sårbart samfunnet er, sier Trygve Slagsvold Vedum.

SELVFORSØRGET: Trygve Slagsvold Vedum mener det er fullstendig galskap at vi i en situasjon med mer ustabilt klima skal redusere vår egen evne til å være selvforsørget.

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SELVFORSØRGET: Trygve Slagsvold Vedum mener det er fullstendig galskap at vi i en situasjon med mer ustabilt klima skal redusere vår egen evne til å være selvforsørget. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sp-lederen hevder at det regjeringsoppnevnte utvalget bak klimakurrapporten glemmer at matproduksjonen i hele Norge er avgjørende for landets beredskap.

- Det kan da umulig være en god idé å legge en million dekar dyrka mark brakk og kvitte oss med en million husdyr som kan omgjøre gras på inn- og utmark til menneskemat, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad svarer at regjeringen tar matsikkerheten for det norske folk på største alvor.

- Drar ut proppen

- Vi mener det er fullstendig galskap at vi i en situasjon med mer ustabilt klima skal redusere vår egen evne til å være selvforsørget, sier Vedum.

- Det er fullstendig historieløst. Dessuten et klart brudd med Parisavtalen, som slår fast at man ikke skal gjennomføre klimatiltak som svekker matproduksjonen.

- Regjeringsutvalget legger nå opp til en rasering av matproduksjonen i Distrikts-Norge, de drar ut bunnproppen, sier Senterpartiets leder.

6000-10 000 årsverk

Han viser til at utvalget går inn for at matproduksjonen i Norge skal reduseres med en million dekar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer