Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser menn som hjalp bussjåføren etter Carl Berner-ulykka

Og to kvinner som pratet med henne

ETTERLYSER VITNER: Oslo-politiet etterlyser fire vitner i forbindelse med bussulykka der en fotgjenger omkom i ved Carl Berners plass i Oslo 15. desember i fjor. Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix
ETTERLYSER VITNER: Oslo-politiet etterlyser fire vitner i forbindelse med bussulykka der en fotgjenger omkom i ved Carl Berners plass i Oslo 15. desember i fjor. Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en pressemelding fra Oslo politidistrikt etterlyser politiet til sammen fire konkrete vitner i forbindelse med bussulykken på Carl Berners plass i Oslo 15. desember i fjor.

En fotgjenger ble påkjørt og drept av bussen etter at den kom ut av veien.

Bussen var tom for passasjerer. Bussjåføren er siktet for overtredelse av veitrafikklovens paragraf tre, for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken. Blodprøve av kvinnen viser at huin verken var påvirket av alkohol eller narkotika, opplyser politiet til NTB.

Politiet etterlyser:

• En mann i følge med en kvinne som hjalp føreren av bussen med å få lukket fremre bussdør, etter at døra ble skadet i en kollisjon i forkant av hendelsen.

• En mann som bussjåføren ut av bussen etter kollisjonen med fotgjengeren.

• To kvinner som snakket med sjåføren etter at hun kom ut av bussen etter kollisjonen med fotgjengeren.

- Det var mange mennesker og rimelig kaotisk på stedet under hendelsen, men dette er personer vi ikke kan se å ha vært i kontakt med. De kan ha sentrale opplysninger om hendelsesforløpet, sier politioverbetjent Frode Andreassen ved seksjon for Trafikk- og sjøtjeneste i Oslo-politiet.

Han sier mannen som hjalp til med å lukke fremre bussdør i den første hendelsen gikk ut av bussen like før den satte i gang og tilsynelatende løp løpsk i oslos gater.

- Hva har disse personene sett, gjort og hørt? spør politioverbetjenten.