Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser Mercedes etter brutalt hjemmeran i Oslo

Kvinne (89) overfalt, bundet og ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet går nå ut med etterlysning av en bil, med en mann og kvinne om bord, etter dagens brutale hjemmeran på ei 89 år gammel kvinne i Oslo.

Bilen, en Mercedes stasjonsvogn, er om lag 20 år gammel med «falmet rødfarge».

Mann og kvinne
Den skal ha en «gul flekk» på venstre bakskjerm, trolig etter en trafikkulykke. Føreren av bilen, en mann iført caps, skal være cirka 35 år gammel. Han har en «liten bart og litt skjegg på haka».

Kvinnen, i alderen 16-20 år, er rundt 160 centimeter høy med blondt, skulderlangt hår. Det skal ha vært flettet, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om hjemmeranet på Kjelsås klokka 11.30 i formiddag. 89-åringen, som ble overfalt og bundet, er ikke fysisk skadd.

- Skulle sjekke strømmen

- Kvinnen ble brakt til legevakta, men er ikke fysisk skadd. Psykisk var dette likevel selvsagt en stor påkjenning, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Aftenposten.no har kvinnen fortalt til politiet at gjerningspersonene kan ha ringt på døra hennes i forkant av ranet. Hun har fortalt at hun åpnet vinduet i andre etasje for å sjekke hvem det var.

- De sa at de var der for å lese av strømmåleren hennes. Det trodde hun ikke på og ba dem gå, sier Innsatsleder Tore Barstad til avisa.

Overfalt
Cirka en time senere ble en vindusrute knust og kvinnen blir overfalt.

Politiet lette med hunder og store politistyrker etter ranerne, men uten resultater. Politiet opplyser at de foretar seg rundspørringer i området.

Ifølge andre vitner på stedet skal de to ha snakket gebrokkent norsk.

Det 89 år gamle offeret ble sendt til legevakt for sjekk, men skal ikke ha kommet fysisk til skade.

- Dette er en veldig spesiell problemstilling og oppleves selvfølgelig som svært skremmende for de det gjelder, sier Jørstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media