Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser Mercedes etter trippelbilbrann

Mistenker at bilbrann på Furuset i Oslo natt til søndag er påtent.

BRAnn: Tre biler ble totalskadd etter brannen på Furuset i Oslo. De tre bilene sto ved siden av hverandre på en parkeringsplass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BRAnn: Tre biler ble totalskadd etter brannen på Furuset i Oslo. De tre bilene sto ved siden av hverandre på en parkeringsplass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Like etter 00.30 natt til søndag fikk Oslo-politiet og brannvesenet inn meldinger om en bilbrann på en parkeringsplass på Furuset på Oslo øst.

Bare kort tid før nødetatene ankom stedet skal vitner ha observert en sølvgrå Mercedes som kjørte fra stedet. Politiet ønsker nå tips om bilen.

Har mobilvideo

- Vi har gjort aktivt søk i nærområdet for å finne mulige gjerningspersoner. De tre bilene skal ha stått ved siden av hverandre og er totalskadd. Ingen er nå pågrepet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til Dagbladet søndag morgen.

Det skal imidlertid være flere vitner til hendelsen i tillegg til videoopptak gjort med en mobiltelefon som viser at Mercedesen kjører vekk.

- Videoopptaket er gjort ved foranledningen og starten på selve brannene. Den viser en sølvgrå Mercedes som kjører vekk rett før nødetatene kommer, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NRK.

Over 100 uoppklarte

Politiet opplyser at de prioriterer de mistenkte påtente bilbrannene høyt. Det er anslått at over 100 uoppklarte bilbranner i Oslo de siste åra kan være påtent.

- Vi har fullt fokus på denne saken på grunn av omfanget, sier operasjonsleder Pedersen.

Arbeiderparti-politiker Jan Bøhler stilte 25. august i år spørsmål om bilbrannen til justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr.

I begynnelsen av september fikk han svar. I svaret kommer det fram at det i 2017 ble registrert 153 bilbranner, hvorav 62 kan ha vært påsatt.

I fjor registrerte politiet i Oslo 186 bilbranner, hvor 53 kan ha vært påsatt. I perioden 1. januar til 1. april i år er det registrert 21 saker - 8 kan være påsatt, ifølge Kallmyrs svar, som baserer seg på Oslo politidistrikts registreringer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media