Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser metanolsiktet nordmann i Thailand

Politiet etterlyser en 51 år gammel nordmann som er siktet for å ha videresolgt metanolsprit fra Erik Fallo. Mannen skjuler seg i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Jon Granrud i Østfold politidistrikt sier at politiet flere ganger har vært i kontakt med mannen på telefon i Thailand. Politiet er sikre på at 51-åringen ikke er blant de savnede etter flodbølgekatastrofen, fordi han oppholder seg i en del av landet som ikke ble rammet.

- Flere ganger har han lovet å komme hit til avhør, men nå er hans sjanser brukt opp. Fortsatt vil jeg likevel anbefale ham å returnere frivillig til Norge. Da sparer vi tid, og han unngår et lengre opphold i thailandsk fengsel før en utlevering, sier Granrud til Aftenposten.

Norge har ingen utleveringsavtale med Thailand, og en utlevering kan derfor ta lang tid. 51-åringen forsvant trolig fra Norge høsten 2002 da metanoltragedien startet med stadig flere dødsofre.

51-åringen fra Oslo skal ha mottatt partier på til sammen rundt 9.000 liter sprit, hvorav minst 4.500 liter skal være fra Fallo. Deler av Fallo-spriten inneholdt metanol.

Politiet mener å kunne knytte denne metanolspriten til minst ett metanoloffer som døde våren 2003. Spriten ble kjøpt via en bedrift på Grorud i Oslo rett før påske samme året.

(NTB)