Journalist drept

Etterlyser mistenkt drapsmann med video

Journalist Lyra McKee ble skutt under opptøyer i Nord-Irland.

SKUTT: Lyra McKee (29) sto blant en folkemengde da hun ble skutt og drept torsdag kveld. Video: Politiet i Nord-Irland, Kristoffer Løkås / DBTVVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Nord-Irland går nå ut med video fra overvåkingskameraer i jakten på drapsmannen som i går kveld skjøt frilansjournalist Lyra McKee (29) i hodet under opptøyer i byen Derry/Londonderry.

Videoen viser gatene rundt tidspunktet for drapet - inkludert en mann som synes å huke seg ned og avfyre skudd med et håndvåpen. Den viser også hvor McKee sto blant en menneskemengde og ved siden av en politikassebil.

- Vi offentliggjør overvåkingsvideo fra hendelsen for å oppfordre alle med informasjon til å ta kontakt med oss, sier politiinspektør Jason Murphy ifølge Sky News.

Mange tips

Murphy opplyser at politiet har blitt kontaktet av en rekke personer med opplysninger.

- Jeg vil takke dem for støtten og deres vilje til å prøve å hjelpe oss med å få drapsmannen bort fra gata, sier han - og oppfordrer samtidig folk med private opptak til å gi dem til etterforskerne.

- Folk så den væpnede mannen, og dem som oppildnet unge mennesker til å ta til gatene, folk vet hvem de er. Svaret på hva som skjedde i går kveld, ligger i lokalsamfunnet. Jeg ber folk om å gjøre det rette for Lyra McKee, og for byen Derry/Londonderry, og hjelpe oss med å stoppe denne galskapen, sier politiinspektøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer