Etterlyser mystisk bil

Politiet ønsker å komme i kontakt med eieren av en bil som sto parkert ved åstedet i Drammen under to timer før eksplosjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bilen sto med parklysene på 100 meter ovenfor åstedet, med en person inne i bilen, klokka 06.15 torsdag. Vi er meget interessert i å få kontakt med eieren, eller den som disponerte bilen, sier politiadvokat Monica Hanø ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Bilen sto ifølge Drammens Tidende i utkjøringen til Kastanjeveien 93, med fronten vendt mot åstedet. Politiadvokat Hanø vil ikke spesifisere om det var en mann eller kvinne, eller hva slags bil det var.

Politiet gjennomførte i går en rundspørring i blokkene rundt åstedet, og oppfordrer eventuelle vitner til å kontakte politiet.

- Vi er interessert i alle bevegelser i området de siste 12- 13 timene før eksplosjonen, sier Hanø.

Lagmannsretten avgjør i morgen om den siktede 40-åringen forblir varetektsfengslet. Siktedes kjæreste benekter nå at hun skal ha hørt ham si at han var i stand til å lage en bombe.

- Ut fra det jeg har sett, er bevisgrunnlaget nå ytterligere svekket, sier forsvarer Frode Sulland til Dagbladet.

Kriminalteknikerne fra Kripos bistår Drammens-politiet med de tekniske undersøkelsene. Mange ulike elementer og stoffer kan være kilden til eksplosjonen. Derfor vil åstedet og delene som er spredt utover være gjenstand for kjemiske undersøkelser.

- Vi ser etter avsmittinger og rester fra det som kan ha forårsaket eksplosjonen. Vi vet også at en bombe som regel består av en ladning, noe som initierer denne, inklusiv en strømkilde. Vi leter etter disse delene eller rester av dem, sier politiinspektør Arne Bjørkås i Kripos.

Han understreker at han ikke kommenterer den konkrete saken, men snakker generelt om etterforskning av eksplosjoner i kriminalsaker.

- Når det har vært høy temperatur, vil personlige spor, som ofte finnes på vanlige åsteder, bli borte. Da blir det mer utfordrende å finne spor etter gjerningsmannen. Men ofte finner vi noe på stedet som ikke hører hjemme der. Har man en mistenkt i saken, kan man sammenlikne disse funnene med funn hos den mistenkte, sier Bjørkås.

ÅSSTEDET: I forgrunnen står restene av den utbrente bilen som tilhørte den 35 år gamle kvinnen. Bilen politiet er interessert i, skal ha stått 100 meter opp i veien til venstre i bildet. En person satt inni kl. 06.15 torsdag morgen.