Etterlyser mystisk MC-helt etter ulykke

Ambulansetjenesten i Innlandet takker den ukjente motorsyklisten.

I GRØFTA: Forrige lørdag kjørte denne bilen i Grøfta på E6 ved Biri i Oppland. Heldigvis gikk det bra med sjåføren. Foto: Privat
I GRØFTA: Forrige lørdag kjørte denne bilen i Grøfta på E6 ved Biri i Oppland. Heldigvis gikk det bra med sjåføren. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag forrige uke ble det full stopp på E6 ved Biri etter en utforkjøring.

- Det var en bil som hadde havnet i grøfta. Det var først meldinger om at bilen hadde dratt med seg noen lyktestolper på veien, men det viste seg at noen rekkverk var kjørt ned, sa operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt til Dagbladet lørdag.

Bilen, en svart Tesla Model S, ble totalvraket. Bildene fra stedet viser de store materielle skadene. Fronten på bilen er helt knust, og på jordet langs hovedveien på vestsida av Mjøsa lå vrakdelene strødd.

Selv om bilen ble hardt rammet, var sjåføren uskadd.

Fikk hjelp av motorsyklist

I køen som oppsto på grunn av ulykken, sto det tilfeldigvis en ambulanse.

- De hørte oppropet fra AMK og meldte tilbake at de satt i køen, forteller pressevakt ved Sykehuset Innlandet, Trine Arntsen.

Skadestedet var fem hundre meter fra ambulansen, men ambulansen klarte ikke å komme forbi. Det var trangt på veien, spesielt på grunn av dyretransport, forteller Arntsen.

Dermed måtte helsepersonellet ta beina fatt. En tilfeldig motorsyklist tilbød seg å kjøre en av dem gjennom køen. Hvem vedkommende er, er et mysterium.

- En av dem fikk sitte på med en motorsykkel, men hvem denne motorsyklisten er, det vet vi ikke, sier Arntsen.

Hun forteller at fra tid til annen får helsepersonell sitte på med motorsyklister for å komme raskt fram til skadested.

SMELLER: Thorbjørn Lerfald kjørte hjem til Sverige etter å ha vært på jobb i Norge. I Sarpsborg skjente plutselig bilen foran over i motgående kjørebane og krasjet inn i en trailer i 60 km/t. Det gikk heldigvis bra med både trailersjåføren og føreren av personbilen. Video: Thorbjøn Lerfald Vis mer

Rask avklaring

Ingvild Grønnerud fra ambulansetjenesten i Innlandet forteller at de er takknemlige for hjelpen forrige lørdag.

- Det var veldig fint at han hjalp til. Da fikk de kjørt den første ambulansearbeideren til stedet og fikk raskt avklart at vedkommende var uskadd.

Generelt er det viktig for ambulansetjenesten at trafikantene følger med når ambulanser kommer på utrykning. Det er viktig at folk trekker seg tilbake og opptrer ryddig, slik at hjelpen kommer fram.

- At befolkningen har kunnskap om førstehjelp, at de vet hva som skal gjøres om de møter et skadested, har stor betydning, legger hun til.

- Motorsykkel har sin hensikt

- MC-folk er kjent for å være hjelpsomme. Motorsykkel er et smidig kjøretøy som kommer fram mellom bilene. På Ullevål sykehus har de egne MC-ambulanser. Motorsykkel har sin hensikt altså, sier Frode Asphaug-Moe til Dagbladet.

Dagbladet er nemlig ikke den eneste som ønsker å komme i kontakt med den mystiske motorsyklisten. Asphaug-Moe har etterlyst vedkommende på Facebook.

Asphaug-Moe forteller at han har jobbet som MC-journalist i en årrekke og har vært redaktør for magasinet MC-avisa.

I et innlegg skriver han at helsepersonell fikk haik med en tilfeldig motorsyklist som sto i køen, og spør om noen vet hvem motorsyklisten er.

- Sykehuset Innlandet var strålende fornøyd med hjelpen fra tohjulingen, legger han til.

Engasjementet er stort, og innlegget på hans personlige profil har blitt delt nesten 400 ganger. Likevel har heller ikke han lykkes i å finne motorsyklisten.

- Jeg har også skrevet innlegg på« Motorsykkeleiernes facebookside», med 40 000 medlemmer, og noen andre sider, uten hell, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer