Etterlyser rød Toyota Hiace

Mannen som skal ha satt fyr på Yngve Hågesens bolig kan ha kjørt en rød Toyota Hiace da han kjøpte tennvæske og brekkjern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Follo-politiet etterlyser nå en rød Toyota Hiace som sto parkert ved et begravelsesbyrå like ved Esso-stasjonen, nært Yngve Hågesens hjem på Ski i Akershus.

I går etterlyste politiet en mann i 30-årene som kjøpte tennvæske og ba om veien til Hågesens bolig på Esso-stasjonen, og nå opplyser politiet at den samme mannen antagelig kjøpte et brekkjern på Jernia-butikken i Ski storsenter omtrent samtidig som tennvæske-handelen.

- Vi kan ikke være sikker på at det er samme mann, men vi arbeider utfra denne hypotesen, sier politiadvokat Sven Arild Damslora til Dagbladet :på nettet etter en pressekonferanse som ble holdt i ettermiddag.

Politiet har fått inn flere tips etter at de i går etterlyste mannen som var i ført en mørk college-genser med skriften «Champion» på brystet.

- Vi er i ferd med å kartlegge mannens bevegelser, og vi er interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha sett han, også på storesenteret, sier Damslora.

Follo-politiet samarbeider med Oslo politidistrikt, som kan bekrefte at både LO-leder Yngve Hågensen og Kjell Bjørndalen i Fellesforbundet har mottatt brann-trusler. Foreløpig ønsker ikke etterforskningsledelsen å uttale seg om noen sammenheng mellom truslene og brannen hos Hågensen.

Politiet har i dag utvidet området der de foretar dør til dør-aksjonen, og fortsetter utspørringen utover ettermiddagen og kvelden.