Pride:

Etterlyser Ropstad i Pride

- Vi burde hatt en til her. Det hadde toget tålt, sier Jonas Gahr Støre.

PRIDE-PARADEN: Jonas Gahr Støre er veldig imponert over oppmøtet, men mener at det er plass til én til i toget. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Madeleine Hatlo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er blitt en veldig viktig markering for mangfold, fest og trygghet i Norge. Dette er en festdag, men mange opplever at hverdagen er mye tøffere. Derfor er det viktig at politikken viser støtte, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet under Pride-paraden i Oslo i dag.

Ap- lederen hadde også en beskjed til KrF- leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Ropstad har fått mye oppmerksomhet for sitt valg om å droppe paraden.

- Jeg synes vi burde ha familieministeren her. Han bør ikke være enig i alt som står på parolene, men dette er dagen da politikken skal si at alle skal ha trygghet. Vi burde ha hatt én til her. Det hadde toget tålt, sier Støre.

Uenig med LHBT-organisasjon

Ropstad har gjort det klart at han er så uenig i meningene til Pride-arrangøren FRI at han ikke blir å finne under lørdagens parade i Oslo sentrum.

Ropstad har uttalt til Dagbladet at han er sterkt uenig i FRIs saker om omfatter polygami, innføring av et tredjekjønn, opphevelse av sexkjøpsloven og åpning for surrogati.

Ropstad holder seg borte, i motsetning til blant andre KrFs parlamentariske nestleder Geir Jørgen Bekkevold, KrFU-leder Martine Tønnessen og KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset – som i fjor sommer giftet seg med kjæresten Louise-Hill Vegsund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer