Pride:

Etterlyser Ropstad i Pride

- Vi burde hatt en til her. Det hadde toget tålt, sier Jonas Gahr Støre.

PRIDE-PARADEN: Jonas Gahr Støre er veldig imponert over oppmøtet, men mener at det er plass til én til i toget. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Madeleine Hatlo Vis mer

- Det er blitt en veldig viktig markering for mangfold, fest og trygghet i Norge. Dette er en festdag, men mange opplever at hverdagen er mye tøffere. Derfor er det viktig at politikken viser støtte, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet under Pride-paraden i Oslo i dag.

Ap- lederen hadde også en beskjed til KrF- leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Ropstad har fått mye oppmerksomhet for sitt valg om å droppe paraden.

- Jeg synes vi burde ha familieministeren her. Han bør ikke være enig i alt som står på parolene, men dette er dagen da politikken skal si at alle skal ha trygghet. Vi burde ha hatt én til her. Det hadde toget tålt, sier Støre.

Uenig med LHBT-organisasjon

Ropstad har gjort det klart at han er så uenig i meningene til Pride-arrangøren FRI at han ikke blir å finne under lørdagens parade i Oslo sentrum.

Ropstad har uttalt til Dagbladet at han er sterkt uenig i FRIs saker om omfatter polygami, innføring av et tredjekjønn, opphevelse av sexkjøpsloven og åpning for surrogati.

View this post on Instagram

Happy Pride ❤️🧡💛💚💙💜

A post shared by Maria Stavang (@piateed) on

Ropstad holder seg borte, i motsetning til blant andre KrFs parlamentariske nestleder Geir Jørgen Bekkevold, KrFU-leder Martine Tønnessen og KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset – som i fjor sommer giftet seg med kjæresten Louise-Hill Vegsund.

DANSER: Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen danset så å si paraden lang. Video: Kristoffer Løkås / Jonas Jørstad Vis mer

- Framhever de mest kontroversielle delene

FRI-leder Ingvild Endestad har tidligere sagt dette om Ropstads manglende deltakelse i Pride-paraden til Dagbladet:

- Han har tatt ut elementer fra FRIs politiske plattform, de mest kontroversielle delene kanskje, som argument for ikke å gå. Han kunne like gjerne løftet fram andre saker som KrF heller ikke støtter, som retten til likekjønnet ekteskap og rettighetene til å få barn også utenfor kjernefamilien, mener Endestad.

Ropstad-masker i paraden

Endestad har også uttalt at hun ikke har hørt Ropstad uttale seg mye om familier som ikke består av mor og far i et ekteskap, eller om skeives rettigheter.

- Jeg ønsker å se hans ord om å være en minister for alle, bli omsatt til ord og handlinger i praksis, sa hun.

Kjente personer som deltar i Pride har også markert savnet etter Ropstad i årets Pride-parade. Blant annet har komiker Maria Stavang, også kjent som Piateed på Instagram, lagt ut en video som viser at hun har på seg Ropstad-maske i paraden.

Forfatter og blogger Linnéa Myhre har også lagt ut bilder av personer med Ropstad-masker i paraden med underteksten:

Happy Pride, @kjellingolf!! Så kjekt å se deg i toget 🌈🌈🌈🌈🌈🥰🥰🥰🥰

OSLO: Strålende vær og solid oppmøte gjør Pride til en fantastisk fest for mange. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Madeleine Hatlo / Kristoffer Løkås Vis mer