Etterlyser rumener for kortsvindel

Etter at millionbeløp ble tappet fra kontoer ved hjelp av skimmerutstyr.

ETTERLYST:
Foto av Petrea Toader som er etterlyst av politiet i Hedmark i forbindelse med kortsvindelsaken på Hamar.
Foto: Politiet / SCANPIX
ETTERLYST: Foto av Petrea Toader som er etterlyst av politiet i Hedmark i forbindelse med kortsvindelsaken på Hamar. Foto: Politiet / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet etterlyser 36 år gamle Petrea Toader etter at millionbeløp har blitt tappet fra kontoer ved hjelp av skimmerutstyr.

Fra 22. til 29. mai var det montert skimmerutstyr på en kortterminal hos butikken Lekehuset på Maxi Storsenter i Hamar. Utstyret har lest av kortdata, og opplysningene er brukt til tapping, eller forsøk på tapping, av omkring 200 kontoer.

Politiet i Hedmark har nå siktet rumenske Petrea Toader for kortsvindelen. Han er født 18. august 1973 og er ikke bosatt i Norge. Toader er etterlyst i hele Schengen-området. Politiet utelukker ikke at de vil etterlyse flere personer i forbindelse med svindelen.

Politiet har mottatt omkring 150 anmeldelser fra folk som har blitt svindlet etter å ha brukt kortterminalen hos Lekehuset.

Politiet vet foreløpig ikke det eksakte beløpet som er tømt fra kontoene, men sier det dreier seg om millionbeløp.

Hedmark politidistrikt har samarbeidet med politiet i Agder, Søndre Buskerud og Østfold, og ser flere likhetstrekk med metodene brukt av svindlere her.

«Metoden gjerningsmennene bruker er at flere personer går inn i butikken rett før stengetid og en av dem gjemmer seg i butikken før den stenger. Om natten blir monteringsarbeidet på kortterminalen gjort, han gjemmer seg igjen og går ut av lokalet etter at forretningen har åpnet», heter det i en pressemelding fra politiet.


(©NTB)