Etterlyser russer for tog-terroren

Var den tsjetsjenske sjefsterroristen Shamil Basajevs assistent.

MANGE DØDE: En bombe sendte tre vogner av skinnene mellom St. Petersburg og Moskva fredag kveld. Foto: Konstantin Chalabov/REUTERS
MANGE DØDE: En bombe sendte tre vogner av skinnene mellom St. Petersburg og Moskva fredag kveld. Foto: Konstantin Chalabov/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ST. PETERSBURG (Dagbladet): Pavel Kosolapov er mannen politiet mistenker for å stå bak misgjerningen, melder TV-nyhetene Vesti. Selv om han er etnisk russer var han en nær medarbeider av den beryktede mesterterroristen Shamil Basajev, som den russiske hæren drepte i 2006. Han ble muslim og flyttet til Kaukasus på 1990-tallet.

Står bak mye terror 25 mennesker er døde og 26 savnet etter at en bombe gikk av da Nevskij ekspress kjørte fra Moskva til St. Petersburg fredag kveld.  Det er det første større terrorangrepet i det sentrale Russland på flere år. - Han (Kospolatov) er omtrent 40 år, kraftig bygget, og har rødt hår, sier sjefen for politiets innenriksstyrker MVD, Rashid Norgaliev.

- Det er mange ting som kan gi oss retning i etterforskningen, sa Norgaliev videre. Politiet har en gruppe mennesker som de mistenker for ugjerningen, der Koslopov er hovedmannen. Kospolapov er mistenkt for å stå bak en rekke terrorhandlingen i Kaukasus og det sentrale Russland, blant annet en aksjon mot en metrostasjon i Moskva.

Kospolatov har en lang karriere som terrorist. Han er fra Rostov-området i det sørlige Russland. Kospolatov vervet seg for det militære på 1990-tallet. Men han ble kastet ut på grunn av oppførsel som var uforenlig med militærtjeneste. Han fikk kontakt med tsjetsjenske militante miljøer, og fikk snart kontakt med hjernen bak tsjetsjensk terror, Shhamil Basajev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer