Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser rykter om dødsdopet

Hvis ikke 17-åringens venner kan fortelle hvor ecstasy-pillene ble kjøpt, håper politiet at informanter i narkomiljøet vil avsløre selgeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Medieoppmerksomheten gjør nok at ryktene vil spre seg veldig i narkomiljøet rundt Drammen, sier politibetjent Rune Bakkeli i Drammens-politiet til Dagbladet.no.

Norsk politi har vært i kontakt med danske kolleger for å få informasjon om ecstasyen som har tatt minst to danske liv og ett norsk liv de siste ukene. Politiet venter på analysen av pillene med Mitsubishi-logo som mora fant i jakkelomma til dattera mens hun lå i koma på sykehus.

Venter på obduksjon

En foreløpig obduksjonsrapport er ventet i løpet av dagen eller morgendagen. Da kan politiet si med større sikkerhet om det virkelig var pillene som tok livet av 17-åringen.

Politiet skal avhøre en av jentas venner i dag, og ønsker å avhøre flere ungdommer i omgangskretsen.

- Vi vil prøve å kartlegge 17-åringens bevegelser fra hun dro på jazzfestivalen på Kongsberg til hun kom hjem, sier lensmannsførstebetjent Sjur Kortgaard.

Politiet håper vennene vet hvor dødspillene med Mitsubishi-logo ble kjøpt. De vil også spørre ut folk i narkomiljøet.

Jakter på rykter

- Ved å ta kontakt med våre kilder i miljøet, kan vi få vite hva som sirkulerer av rykter angående disse pillene, sier politibetjent Bakkeli.

Han tror faren for nye overdoser har blitt mindre på grunn av medieoppmerksomheten.

- Det skulle ikke forundre meg om noen ungdommer har kastet Mitsubishi-pillene sine i doen, sier Bakkeli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media