Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser serievoldtektsmann i Tromsø

Politiet i Tromsø tror samme mannen står bak fire overfallsvoldtekter eller forsøk på voldtekt.

VIL KOMME I KONTAKT MED DENNE MANNEN: Politiet mener det er felles gjerningsmann i alle fall i to av fire voldtektssaker i Tromsø siden oktober, og har fått utarbeidet en fantomtegning som viser hvordan gjerningsmannen fra Skansegata og Polaria kan se ut.  Foto: Politiet.
VIL KOMME I KONTAKT MED DENNE MANNEN: Politiet mener det er felles gjerningsmann i alle fall i to av fire voldtektssaker i Tromsø siden oktober, og har fått utarbeidet en fantomtegning som viser hvordan gjerningsmannen fra Skansegata og Polaria kan se ut. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Tromsø politidistrikt sendte i formiddag ut en pressemelding og et fantombilde av en person som nå etterforskes for fire voldtekter, voldtektsforsøk og seksuelt motiverte overfall utendørs i Tromsø sentrum.

Overgrepene skal ha funnet sted fra oktober i fjor og fram til i dag.

Fire saker Tre av sakene skal være omtalt i media ved tidligere anledninger, melder politiet:

•Overgrep 1: Natt til 21. oktober skal en kvinne i begynnelsen av 20-årene ha blitt overfalt av en lyshudet mann med mørkt hår. Hendelsen skal ha skjedd i 01.30-tiden i et smug i området rundt utestedet Flyt og Clarion Hotel Bryggen. Ifølge den unge kvinnen skal gjerningsmannen ha kommet skrått mot henne mens hun gikk og pratet i mobiltelefon, meldte iTromsø. Juridisk sett er overfallet en voldtekt, selv om det ikke er snakk om en samleievoldtekt. Politiet skal ha sikret DNA-spor fra gjerningsmannen.

•Overgrep 2: Ei jente i 20- årene skal ha blitt overfalt og voldtatt natt til mandag 26.desember. Overfallsvoldtekten skal ha funnet sted utendørs i Skansegata, meldte NRK. Også her ble det sikret DNA-spor av mannen.

•Overgrep 3: 29. januar 2012 ble en kvinne forsøkt voldtatt ved Polaria i Tromsø. Gjerningsmannen skal ha blitt skremt fra å gjennomføre voldtekten da folk kom gående i den retningen, uttalte politiet til Nordlys.

Felles etterforskning Etter at det i slutten av mai ble klart at det er sikret identisk dna-profil fra de to siste sakene, ble det satt i gang en felles etterforskning hvor alle de tre sakene blir sett i sammenheng, skriver politiadvokat Elin Nordgård Strand i pressemeldingen.

Voldtektsgruppa i Kripos bistår i etterforskningen.

•Overgrep 4: Nå har politiet i tillegg mottatt opplysninger om at det skal ha skjedd et seksuelt motivert overfall av en kvinne i Tromsø sentrum natt til søndag 26. august i år. Denne saken vet politiet foreløpig svært lite om, og ber personer som kan ha informasjon om dette å melde seg for politiet.  

Politiet har grunn til å tro at gjerningsmannen kan være av østeuropeisk (Russland, Baltikum, Polen, og sørover til Albania og Bulgaria) opprinnelse, og ønsker tips om menn som ligner på tegningen.  

Kan ikke utelukke liknende overfall Tromsø-politiet oppfordrer også andre som kan ha blitt ofre for seksuelle overgrep i Tromsø i denne tidsperioden om å melde fra.

Felles for sakene er at det begås seksuelle overgrep mot kvinner idet de er på vei hjem fra byen nattestid i tilknytning til helg.

Politiets oppfordrer alle til å tenke seg om i forhold til hvor mye alkohol de drikker, både menn og kvinner, at man passer på hverandre ute på byen, og at flere går sammen hjem eller bruker buss og taxi- og ikke privattaxi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media