Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser sjåfør av ny bil

Flere observasjoner av biler i området da Sigrid forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 22669600. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Klokka 13 i dag holdt Oslo-politiet en pressekonferanse om Sigrid Giskegjerde Schjetnes forsvinning.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for seksjon for Volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet, forteller at det er gjort flere observasjoner av biler i området.

Derfor etterlyser politiet også føreren av en en sølvgrå Golf personbil som ble observert i nærheten av bensinstasjonen Statoil rett ved der Sigrid forsvant, i det aktuelle tidsrommet.

Politiet har tidligere etterlyst føreren av bilen som er observert ved barnehagen ved 00.15-tida. Vedkommende har ennå ikke meldt seg.

Politiet ber begge disse sjåførene om å melde seg.

Store ressurser satt inn Siden Sigrid ble meldt savnet av familien natt til søndag har store ressurser vært satt inn i søk etter 16-åringen. I tillegg til hundrevis av frivillige i søk, har blant annet politiet, Røde Kors og Norske redningshunder gjennomsøkt Østmarka i utkanten av Oslo.

Etter å ha gjennomsøkt de områdene som opprinnelig var planlagt, opplyste Oslo-politiet i går at de nå vil avslutte det kontinuerlige søket, og gå over til såkalte krimsøk. Det betyr at politiet først og fremst vil søke i forbindelse med nye spor og opplysninger.

Rohde opplyser at politiet fortsatt har store ressurser på saken. Mannskapet er nå delt inn i en rekke forskjellige grupper.

- Vi har prosjekter for blant annet biler, beslagene, vitner, analyse av saken, krimteknisk analyse og moduskandidater, sier Rohde.

- Alle disse prosjektene er krevende med mange medarbeidere på hver del, fortsetter Rohde.

Fikk Facebook-nei Et av problemene politiet har støtt på under etterforskningen er tilgang til Sigrids Facebook-konto. Årsaken er at ingen har passordet.

Oslo-politiet har derfor kontaket Facebook for å få tilgang til denne informasjonen. Så langt har dette ikke vært vellykket.

- Når det gjelder sosiale medier har vi foreløpig fått nei fra Facebook i California om å få tilgang til denne kontoen. Men vi vil ta kontakt med dem på nytt, for å få til dette. Det er Kripos som bistår med dette arbeidet, sier Rohde.

Vil kartlegge fester Ettersom flere vitner har meldt om skrik i området på det aktuelle tidspunktet, ønsker politiet nå å kartlegge eventuelle fester i området.

Derfor anmoder politiet nå om at de som har hatt fest i området rundt det aktuelle tidspunktet, melder ifra til politiet.

Samtidig har andre vitner forklart for politiet at de ikke har hørt noen skrik i det hele tatt. Politiet har så langt fått inn rundt 800 tips i saken, og har derfor et massivt arbeid med å sjekke ut alle.

Politiet opplyste også at de vil gå ut med nye bilder i saken. I ettermiddag vil fire bilder fra overvåkningskamera på Tveita-bussen, tatt rundt 19.45 lørdag kveld, offentliggjøres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media