Etterlyser «sossete» Oslo-mann etter voldtekt

Vil sikre video ved Oslo Plaza etter overfallsvoldtekt. Åtte personer er pågrepet etter fire anmeldte voldtekter og to anmeldelser av overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt etterlyser to gjerningsmenn etter at en kvinne i slutten av tenårene ble overfalt og voldtatt i trappa ved Vaterlands bru mot Vaterlandparken.

Den ene var ifølge kvinnens beskrivelse 170-175 cm høy, og hadde blondt/brunt hår med litt skjegg. Mannen var lys i huden, ha Oslo-dialekt og vært ikledd jeanse og hvit skjorte da voldtekten skjedde. Hun beskriver at mannen hadde en «gage» - en slags ring som dannet et hulrom i øreflippen og utvider dette hullet. Denne skal ha vært liten.

Den andre gjerningsmannen var også lys i huden og med Oslo-dialekt. Han skal også være rundt 170-175 cm høy, ha brunt, krøllete, halvlangt hår og være ikledd trange mørke jeans, marineblå genser. Mannens stil blir beskrivet som «sossete».

Den fornærmede kvinnen har vært på overgrepsmottaket, og vil bli avhørt ytterliegre i løpet av de nærmeste dagene. Det er foreløpig uklart om det er sikret biologisk materiale.

Det vil bli sikret video fra området, melder politiet.

Kontakt på internett Politiet går også ut med status for de andre voldtektsanmeldelsene i Oslo i helga:

Natt til lørdag ble en kvinne i 20-årene voldtatt i en leilighet på Sandaker. Kvinnen har frivillig møtt siktede på hans bopel etter at de opprettet kontakt på internett. Kvinne har vært på overgrepsmottaket.

- Det er uklart hendelsesforløp, men det er anmeldt en voldtekt. En mann i 20-årene er pågrepet - etnisk norsk. Siktede ble avhørt og dimmitert i går, opplyser politiet i en pressemelding.

Voldtatt på nachspiel  En kvinne i begynnelsen av 20-årene  skal ha blitt voldtatt av to menn på  et nachspiel i en leilighet på Bislett.  To menn i 30-årene er pågrepet. En er norsk statsborger født på Sri Lanka, og den andre er svensk statsborger født i Iran.

Kvinnen vil bli avhørt på nytt, og begge de siktede vil bli avhørt i dag. Etter avhøret vil politiadvokat Tina Bjarkø Helleland vurdere om de skal fremstilles for varetekt.

Åstedet er avsperret og det vil bli utført kriminaltekniske undersøkelser i løpet av dagen , opplyser politiet.

Forsøkt tvunget til oralsex En kvinne i 20-årene ble natt til i går forsøkt tvunget til oralsex i en pirattaxi på nedre Grünerløkka.

Kvinnen har vært på overgrepsmottaket og vil bli avhørt på nytt. Gjerningsmann i saken er ikke pågrepet, men blir beskrevet som mulig somalier, ganske lys i huden og rundt 40 år gammel.

Bilen han kjørte var en mørk Mercedes av eldre modell.  Det vil bli forsøkt sikret videoer jf fornærmedes forklaring.

16-åringer befølt av innvandrergjeng Politiet i Oslo mottok to anmeldelser for seksuell handling uten samtykke, altså beføling, på Oslo sentralbanestasjon på lørdag kveld klokka 19.18. Fornærmede er to 16 år gamle jenter.

Begge har vært på overgrepssmottaket og vil bli avhørt på nytt i dag.

Fem gutter fra 16 til 20 år er pågrepet etter episoden. De skal ha etnisk opprinnelse fra Pakistan og Afghanistan. En av dem ble dimmitert i går, mens de fire andre blir dimmitert etter avhør i dag.

Politiet opplyser at de har sikret videoopptak fra Oslo S, som vil bli gjennomgått i dag.