Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser svenske over hele Europa

Svensken (27) som slo ned dørvakta Anne Wendy Madsen (41) i Porsgrunn den 3. mars i år, så hun senere døde av skadene, har trolig rømt fra Norge.

DØDE ETTER SLAG: Dørvakta Anne Wendy Madsen ble drept på jobb lørdag 3. mars etter at hun ble slått til av en svenske. Foto: Privat / Per Flåthe / Dagbladet
DØDE ETTER SLAG: Dørvakta Anne Wendy Madsen ble drept på jobb lørdag 3. mars etter at hun ble slått til av en svenske. Foto: Privat / Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND/PORSGRUNN (Dagbladet): I dag har politiet i Telemark gått ut med en melding der det fortelles at svensken har brutt meldeplikten siden midten av juli. Han fikk gå fri mot å melde seg til faste tidern for politiet i påvente av behandlingen av utleveringen til svenske myndigheter. Han er er nemlig mistenkt for flere grove kriminelle aktiviteter og vold i hjemlandet.

- Vi har etterlyst mannen i hele Schengen-området, forteller politiadvokat Helge Bolstad til Dagbladet.

Svensken slo den 3. mars ned dørvakta Anne Wendy Madsen (41) på Sailors Pub. Sjøl hevdet svensken den gangen at han ikke husket noe av å ha slått. Men i basketaket med å få kastet mannen ut, ble flere andre også påført slag fra den krakilske svensken. Anne Wendy Madsen døde senere av hjerneblødning, som etter all sannsynlighet skyldtes slaget mot hodet.

- Hvorfor fri? - Hvorfor i alle verden fikk denne mannen gå fri?

- I forbindelse med voldssaken i Porsgrunn ble mannen satt i varetekt. Det ble senere gitt utvidet varetekt på grunnlag av svenskenes ønske om utlevering. Mannen bestridte utleveringsgrunnlaget, og fikk da gå fri med meldeplikt til behandlingen i rettsinstansene ble ferdig, forklarer Bolstad.

Politiadvokaten legger til at mannen ble sluppet ut fra varetekt i mai i år. Fram til midten av juli fungerte meldeplikten. Den 27 år gamle svensken bodde i Bamble og meldte seg til lensmannskontoret i kommunen. Nå er han altså forduftet.

Når det gjelder forholdet i Porsgrunn, er det foreløpig ikke tatt ut tiltale mot mannen da etterforskningen ikke er ferdig.

Kriminell Voldssaken i Porsgrunn er den mest alvorlige saken på lista over kriminelle handlinger.
Minst åtte saker er mannen registrert med i det svenske rettsapparatet. Hovedsakelig har han begått dem i Stockholm-området, hvor han har bodd det meste av sitt liv. I noen av sakene er det i tillegg knyttet flere kriminelle forhold. Blant annet vold og narkotika.

Tingretten i Solna har for øvrig etterlyst svensken, etter at han har unnlatt å møte i retten før jul 2011, for forhold han er tiltalt for.

Han meldte utflytting til Norge den 22. Juni 2010. I dag har han kjæreste og et lite barn, som bor i Grenland.   

På ferie Svensken advokat, Morten Wexels, kjenner ikke til saken annet enn det pressen har fortalt ham. Advokaten er for tiden på ferie, men regner med å vende tilbake til jobb i morgen.

MINNESTED: Venninne og arbeidsgiver Jane Luggens la ned blomster og tente lys på stedet der Anne Wendy Madsen segnet om. Per Flåthe/Dagbladet
MINNESTED: Venninne og arbeidsgiver Jane Luggens la ned blomster og tente lys på stedet der Anne Wendy Madsen segnet om. Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media